Successos

tribunals

Alcover

L'acusat de matar la dona i escampar-ne les restes s'enfronta a 18 anys de presó

El fiscal atribueix al detingut, veí d'Alcover, els delictes d'assassinat, trencament de condemna i profanació de cadàver

Ha d'indemnitzar els fills amb 43.682 euros

El Ministeri Públic ja ha formulat el seu escrit de conclusions provisionals sobre el primer cas de violència de gènere que va encetar la tràgica llista de dones que l'any passat van morir a les mans de la seva parella a la demarcació de Tarragona. Els fets van ocórrer la tarda del 9 de febrer a l'habitatge on residia la víctima, situat al número 8 del carrer Dotze de la urbanització Serradalt d'Alcover. Segons manté la fiscalia, unes hores abans que l'acusat, Domingo Miguel Claros, cometés presumptament el crim, havia estat condemnat pel jutjat d'instrucció 1 de Valls a la prohibició d'aproximar-se o bé comunicar-se amb la seva esposa durant 16 mesos per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar.

L'home va sortir dels jutjats pels volts de les dues del migdia i es va dirigir a un bar proper, on va dinar. Tot i que estava en vigor l'ordre d'allunyament, va trucar al seu fillastre, menor d'edat, a qui va preguntar on era la seva mare. En assabentar-se que podria ser al domicili on havien conviscut, s'hi va adreçar, ja que uns dies abans va aconseguir agafar unes claus de la casa sense que ella se n'adonés.

El detingut va arribar a l'immoble a les tres de la tarda. Un cop a l'interior, va demanar a la seva dona que el perdonés, però ella s'hi va negar i van iniciar una discussió. Durant la baralla, es va produir un forcejament entre el matrimoni; la víctima va caure a terra de bocaterrosa i va ser immobilitzada per l'imputat, que li va causar suposadament la mort clavant-li dues ganivetades.

L'arrestat, a continuació, va esquarterar el cadàver, en va introduir les restes en bosses d'escombraries i les va anar deixant al llarg de l'AP-7, entre el peatge del Vendrell i Parets del Vallès. Per tot plegat, el Ministeri Fiscal sol·licita que s'imposi a l'acusat una pena de 18 anys i cinc mesos de presó per un delicte d'assassinat, trencament de condemna i profanació de cadàver. I, en concepte de responsabilitat civil, exigeix que indemnitzi els tres fills de la víctima amb 43.682 euros cadascun pels danys morals que els ha ocasionat.

LA DATA

9.02.2010
És el dia en què va tenir lloc el crim al domicili de la víctima, situat a la urbanització Serradalt d'Alcover.

Simular una fugida

Després de cometre presumptament el crim, l'acusat es va dirigir fins a l'estació de trens de Tarragona amb el vehicle que utilitzava habitualment la seva parella i el va deixar aparcat al carrer Pau del Protectorat. Segons defensa el Ministeri Fiscal, amb aquesta acció, intentava simular que la seva esposa “havia abandonat el domicili familiar i els seus fills”. Just a continuació, un taxi el va conduir de nou fins a l'habitatge, on va introduir el cos de la víctima en una furgoneta, va agafar l'AP-2 a Alió en direcció a Barcelona i es va anar desfent de les restes del cadàver al llarg de l'AP-7. El sospitós va ser detingut dos dies més tard, després que els agents dels Mossos d'Esquadra trobessin a l'immoble una gran quantitat de sang “incompatible amb el fet que la dona estigués viva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.