Successos

ASSASSINATS A OLOT

La Guàrdia Civil revoca el permís d'armes a Pere Puig

L'expedient de revocació s'ha obert d'ofici en tenir constància dels quatre assassinats que va perpetrar el titular de dues llicències

El rifle, l'arma homicida, i l'escopeta de tenia Puig, totes dues legals, estan comissades

La Guàrdia Civil ha incoat d'ofici un expedient per revocar el permisos d'armes a Pere Puig Puntí, el veí de Sant Esteve de Bas que el passat 15 de desembre va matar quatre persones amb el seu rifle de cacera. Tot i que Puig, empresonat a Figueres després de la comissió dels crims, ja no té cap opció de fer ús de les armes ni dels seus permisos, el procediment és el procediment, i com fa en els casos en què els titulars de llicències d'armes s'han vist implicats en delictes, la Guàrdia Civil ha incoat el corresponent expedient per anul·lar les llicències que tenia concedides Puig.

Pere Puig, gran aficionat a la cacera, disposava de dos permisos d'armes que havia anat renovant correctament al llarg dels anys: un permís tipus E, per a armes llargues de cacera, i un permís tipus D, el corresponent a armes de caça major, com el rifle que va utilitzar per assassinar els seus caps, Joan i Àngel Tubert, i els empleats de la CAM Rafael Turró i Anna Pujol.

El detingut disposava de dues armes, amb les seves corresponents guies, i havia passat la inspecció corresponent a la Guàrdia Civil. El rifle, del calibre 30.06 de la marca Vereny Carrron, el va entregar ell mateix al policia municipal que li estava posant una multa per haver estacionat malament el cotxe quan va sortir de l'oficina de la CAM després dels assassinats. L'escopeta, una Benelli, model CS, va ser comissada pels Mossos, juntament amb munició per a les armes, al domicili que Pere Puig compartia amb el seu pare a Sant Esteve d'en Bas. Puig mai no havia tingut cap problema amb la policia ni havia protagonitzat cap incident relacionat amb l'ús de les armes. Ara el jutge està esperant que els especialistes forenses facin un test psiquiàtric a Pere Puig que permeti acreditar si en el moment dels crims l'homicida era capaç de distingir entre el bé i el mal, per saber si pot ser imputat penalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.