Successos

robatoris a dojo

Roben i fan destrosses al centre cívic de Sant Narcís de Girona

Els assaltants hi van entrar dissabte a la matinada i van rebentar nou portes fent saltar els panys

Els lladres van fer malbé aliments de Càritas, es van endur un ordinador i diners de les almoines de la parròquia

El centre cívic de Sant Narcís, a Girona, va ser l'objectiu el cap de setmana passat d'uns individus que es van dedicar a fer bretolades dins de les seves instal·lacions. Els fets van tenir lloc dissabte a la matinada, quan els lladres van rebentar la primera de les portes que donen a la plaça de l'Assumpció. Els desconeguts van fer saltar el pany de la porta i van accedir a les instal·lacions. Va ser llavors quan van començar a remenar-ho tot i endur-se'n material. Els lladres van obrir calaixos, van tirar menjar per terra i van esbotzar portes de llocs on havia emmagatzemats més aliments. Tot indica que els assaltants buscaven diners per endur-se'ls, però no en van trobar. Tot i així, del banc d'aliments que gestiona Càritas sí que en van robar menjar i en van fer malbé algun queviures.

Van menjar i beure

Els lladres van destapar de tot, van menjar pinya, van beure llet, van encetar pots i es van endur un paquet de cinquanta tubs de pasta de dents. Els voluntaris de Càritas van treballar ahir per fer un recompte dels desperfectes i del material que els assaltants es van endur. Tot i que es tracta més aviat d'una bretolada, ja que no es van endur gaire cosa de valor, els lladres sabien el que es feien, per la manera com van poder entrar a les instal·lacions. El que costarà més serà reparar les destrosses. En aquest sentit, ahir un fuster ja treballava en la reparació de les portes de Càritas.

Però els lladres no en van tenir prou amb el que es van endur de l'entitat solidària, ja que van continuar esbotzant portes fins a arribar a la parròquia. Allà, van passar pel passadís superior que comunica el centre cívic amb la parròquia. Van baixar per unes escales i van accedir en una habitació on es guarden part de les almoines. Els diners estaven guardats en una caixa metàl·lica penjada a la paret. Els lladres, per accedir als pocs euros que hi havia dins, van fer-hi un forat amb l'eina metàl·lica que portaven. Un cop van aconseguir el botí, van intentar accedir a la capella, però no se'n van sortir d'obrir la porta. És per això que van haver de tornar enrere i sortir per allà on van entrar.

Al centre cívic de Sant Narcís hi treballen una bona colla d'entitats. Els lladres també van entrar als locals d'aquestes entitats i van rebentar mitja dotzena de portes. De dins, en el primer recompte que s'ha fet, s'ha trobat a faltar un ordinador, i també van estar a punt d'endur-se'n unes pantalles. És el segon cop en tres anys que entren en tres anys al centre cívic. La darrera vegada van fer gairebé les mateixes destrosses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.