Successos

ROBATORIS A DOJO

Un aturat va atracar cinc gasolineres “per necessitat”

L'últim assalt el va fer dilluns passat a una benzinera de Santa Coloma de Farners i el van detenir mitja hora després

Després de declarar ahir davant el jutge, l'imputat va ingressar a la presó

Un home de 36 anys i veí de Tordera va ingressar ahir a la presó després de confessar haver assaltat en cinc ocasions gasolineres de Sant Feliu de Buixalleu, Vilobí d'Onyar i Santa Coloma de Farners. També se li imputen dos altres assalts a la gasolinera de Sant Feliu de Buixalleu en grau de temptativa, a més de falsificació de plaques de matrícula, i robatori i furt d'ús de vehicle a Badalona, i tres faltes de furt a aquesta ciutat, a Malgrat de Mar i Santa Susanna.

L'home, que no tenia antecedents policials, va declarar ahir davant el jutge que els motius del seu historial delictiu dels últims mesos són purament econòmics. La defensa, que va exercir el lletrat Daniel Muntada, va explicar que el noi està passant una situació de penúria econòmica i que ha actuat per “necessitat”. L'home ha consumit la prestació d'atur i no té feina. Tot i que disposa d'una ajuda estatal, no podia fer front a les seves despeses.

A més de l'assalt a la gasolinera Tamoil de Santa Coloma de Farners de dilluns passat, en què va intimidar amb un cúter el responsable de l'establiment i va sostreure 600 euros, se li imputen aquests altres assalts: l'atracament el 21 de gener passat a la gasolinera de Vilobí d'Onyar, on també va amenaçar amb un cúter la treballadora i va sostreure els diners de la caixa; aquest mateix dia, un quart d'hora després,a les 21 hores, va assaltar la gasolinera de Santa Coloma –la mateixa del dia 31 passat–, en què va intimidar també el responsable de l'establiment.

L'imputat també ha confessat que és l'autor de dos assalts a la gasolinera Cepsa de la carretera C-35 de Sant Feliu de Buixalleu, i d'altres dos atracaments frustrats en aquest mateix establiment, perpetrats entre el 6 de setembre i l'11 d'octubre passat.

L'imputat ha liquidat pràcticament tots els diners sostrets en aquests establiments, que pugen a uns 1.700 euros. La defensa presentarà recurs contra l'auto de presó que ha dictat el jutge.

D'altra banda, s'han comès altres delictes que no els ha comès ell. Aquest és el cas d'un intent de robatori a la gasolinera 24 hores d'Arbúcies, en què els lladres va forçar la caixa recaptadora que hi ha a la part exterior, però no van tenir temps d'extreure el calaix amb els diners.

Un altra cas que no és d'ell és l'assalt a la gasolinera Repsol de la costa de l'Alou de Llagostera, perpetrat diumenge. En aquest assalt el lladre anava amb passamuntanyes i va esgrimir una pistola per intimidar els empleats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.