Successos

judicial

Els psicòlegs creuen que va abusar dels nens a Joanetes

L'acusació particular sol·licita ara 13 anys de presó per a l'acusat i el fiscal els rebaixa a 12 anys i tres mesos

La defensa, en canvi, demana l'absolució perquè no han quedat acreditats els fets

Els pèrits psicòlegs es creuen plenament el relat dels tres menors que van denunciar que van ser víctimes d'abusos sexuals de Donald Máximo Santiago Almazán, durant unes colònies l'estiu del 2008 a Joanetes, a la Vall d'en Bas. Els dos pèrits judicials que van declarar ahir a la secció tercera de l'Audiència de Girona donen credibilitat als tres menors, que en aquella època tenien 11, 12 i 13 anys. L'informe dels especialistes descarta que tot plegat sigui una invenció dels nois i destaquen que per ells va ser un fet traumàtic. Tot i així, segons van relatar els psicòlegs forenses, descarten que els menors tinguessin seqüeles en el moment que van ser avaluats, malgrat que no es pot descartar que en tinguin en un futur.

Plena credibilitat

En les seves conclusions, el fiscal va reiterar la plena credibilitat dels fets. Pel fiscal, el cuiner va abusar dels menors. A un, li va fer tocaments per tot el cos i li va acabar fent una fel·lació. A l'altre noi, a més dels tocaments, també el va masturbar. Pel que fa a l'últim nen, de 13 anys, segons el relat del noi, no es va arribar a consumar el tocament del penis, però hi va haver una temptativa. Pel fiscal, ha quedat demostrat que el cuiner tenia contacte directe amb els menors i que entrava a les habitacions.

En la mateixa línia es va expressar l'acusació particular de dos dels menors, que considera que hi ha unes evidències clares que es van consumar els fets i que es van produir actes sexuals entre el cuiner i els menors. I no es pot concebre una invenció dels nois, ja que ni tan sols hi havia una relació entre ells que derivés en una venjança per algun motiu. Per l'advocat de l'acusació particular, Donald Máximo Santiago Almazán va actuar amb premeditació perquè va entrar a les habitacions on hi havia els nois quan els altres monitors estaven en reunions. A més, diu, l'home es va aprofitar de la canalla que, per l'edat, ni tan sols entenien què estava passant quan estava abusant sexualment d'ells. Així mateix, demana que el jurat tingui en compte que una nit va ser sorprès en una de les habitacions per un altre monitor i que ha provocat un mal immens i difícil d'oblidar a aquests nois. Finalment, el ministeri fiscal ha demanat una pena total 12 anys i tres mesos de presó i l'acusació particular elevava la seva petició a 13 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.