Successos

Successos

Batallant per la veritat

La família del veí de Reus Antonio Tobías, que va desaparèixer fa 27 anys, no perd l'esperança de trobar-lo

L'esposa creu que va ser víctima d'una acció delictiva relacionada amb uns papers que va firmar a la feina

Prop de tres dècades marcades per la incertesa i la falta de pistes. Aquest és el temps que fa que la família del veí de Reus Antonio Tobías Ruiz lluita per intentar desvelar els motius de la seva desaparició. Avui es compleixen 27 anys d'aquesta trista efemèride, ja que la seva esposa i els tres fills no han rebut notícies seves des del 15 de febrer del 1984. La seva dona, Josefa Gómez, està convençuda que el seu marit no va marxar per voluntat pròpia i, de fet, qualifica aquesta hipòtesi “d'impossible”: “Sempre havia complert a la feina i la seva relació amb la família era bona. Tot i que som conscients que han transcorregut molts anys, no hem perdut les esperances de trobar-lo i arribar al fons del que va passar”.

El cas va anar a parar a mans de la Policía Nacional i, mentre la investigació va estar oberta, Josefa i un dels seus tres fills, de 46 anys, subratllen que els agents els van poder facilitar “molt pocs detalls”. Malgrat aquesta manca d'informació, però, els familiars sempre han mantingut la seva pròpia teoria. Creuen, en aquest sentit, que l'home hauria estat víctima d'algun tipus d'acció delictiva relacionada amb uns papers que va firmar a la feina: “Poc abans de la desaparició vam notar que estava nerviós. Deia que tenia por i que no sabia el que li podia succeir. Estem segurs que algú ens ha volgut fer molt de mal”. Lligat amb això, un dels fills d'Antonio confessa que durant aquests 27 anys han “rebut amenaces” i que a ell l'han atacat en diverses ocasions: “El mateix any 1984, un desconegut em va clavar una xeringa al braç i també m'han intentat atropellar dos cops. Realment, ho hem passat molt malament i ningú ens ha ajudat”.

En l'època en què Tobías va desaparèixer, feia 11 anys que treballava a l'antiga Cooperativa Comarcal d'Avicultura, situada entre Reus i Riudoms. L'home mesurava 1,60 cm, tenia els ulls blaus, era de complexió normal i ara tindria 79 anys. Des de llavors, alguns testimonis han assegurat haver-lo vist en diversos indrets, com Maspujols o Alforja, on s'hi van realitzar batudes sense èxit. L'absència de resultats, però, no ha fet defallir Josefa, que sentencia que batallarà “fins a l'últim dia per descobrir la veritat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.