Successos

Un foc arriba a amenaçar les pintures d'Ulldecona

L'incendi crema unes 27 hectàrees de matolls però no provoca desperfectes en els abrics rupestres de la Pietat

Desallotgen quaranta veïns a la Ràpita

Les flames es van aproximar ahir perillosament als abrics rupestres de l'ermita de la Pietat, a Ulldecona. Avivat pel vent, l'incendi va cremar unes 27 hectàrees de matolls i terres ermes en un espai que forma part de la Xarxa Natura 2000 i que ja va patir els efectes d'una altra crema a mitjans dels anys noranta. Ara bé, la màxima preocupació del govern municipal d'Ulldecona era que el foc acabés afectant un dels conjunts rupestres més importants de Catalunya i que va ser declarat l'any 1998 patrimoni mundial de la humanitat per la Unesco. A més, en un primer moment només s'hi va desplaçar un camió de bombers. “Ens vam sentir impotents veient com les flames s'apropaven als abrics”, va explicar l'alcaldessa, Núria Ventura, conscient que ahir va ser un dia complicat per als bombers, per les nombroses sortides que van haver de fer pel vent. A primera hora de la tarda, l'incendi ja estava en fase de control, i, tot i que no es van poder utilitzar els efectius aeris, s'hi van desplaçar fins a una trentena de dotacions terrestres. Pel que fa a les pintures, en una primera inspecció es descarta que hagen resultat afectades pel foc, segons va precisar l'alcaldessa. L'incendi es va originar al costat d'una torre elèctrica, a tocar de l'ermita de la Pietat.

I un altre, a la Ràpita

També a Sant Carles de la Ràpita es van viure moments d'ensurt i es van haver de desallotjar, com a mesura preventiva, entre 30 i 40 veïns de dotze cases del carrer Torreta, per un incendi declarat a la matinada i que es va donar per controlat pels volts de les 9 del matí, fet que va permetre als veïns tornar a casa. El foc va cremar una zona forestal amb garrofers, en una barrancada del camí del Botí, i s'hi van desplaçar fins a sis dotacions dels bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.