Successos

tiroteig a ribesaltes

L'assassí es va enfurismar pel final d'una relació

L'autor del triple crim mantenia relacions des de fa vint anys amb una dona de 30 que volia trencar la relació

Abans del triple crim també va disparar a la jove, que va quedar ferida

L'autor del triple crim de Ribesaltes, Joaquim Toro, no acceptava la ruptura amb una dona amb qui mantenia relacions des de fa uns vint anys. Segons ha explicat el fiscal encarregat del cas, Jean-Pierre Dreno, Joaquim Toro, de 78 anys, mantenia relacions amb la seva veïna des que aquesta era una nena de 10 anys. En un primer temps, obtenia favors sexuals de la nena, que vivia en condicions precàries, a canvi de llaminadures i regals, i amb el pas dels anys, a canvi d'incentius econòmics. La noia, que ara té 30 anys i viu en parella, volia trencar aquesta relació i va declarar, després dels fets, que rebia assetjaments telefònics, des de feia setmanes, de l'ancià, que no admetia la ruptura. Aquest dijous 3 de març, una hora abans del triple crim, la dona havia quedat als afores de Ribesaltes amb Joaquim Toro per trencar definitivament, i havia anat a la cita acompanyada d'una cosina seva. En aquesta trobada, Joaquim Toro, alterat pel fet que la dona volgués deixar-lo o denunciar-lo, ja va treure l'escopeta i va disparar dos trets contra les dones, i va ferir la seva amant en un braç. La dona va ser atesa a l'hospital i va denunciar els fets. Mentrestant, Joaquim Toro ja havia tornat al poble, i matava d'un tret a l'esquena un jubilat de 72 anys que passejava vora al riu. Tot seguit, va disparar dos cops més contra dos empleats municipals –de 36 i 42 anys– que treballaven a prop. Un dels dos treballadors, ferit, va intentar escapar i el tirador el va rematar amb un segon tret, també a l'esquena. A continuació, Joaquim Toro va intentar suïcidar-se disparant-se a la cara; només va quedar malferit, i continuava reclamant amb insistència que el rematessin als policies que l'havien detingut. Joaquim Toro continua ingressat a urgències amb pronòstic reservat. La dona també és ingressada i en estat de xoc. Segons el fiscal, Joaquim Toro no tenia cap antecedent criminal i podria haver estat pres de “bogeria criminal”.

Incomprensió entre els veïns de la població

La incomprensió és el sentiment que domina entre els veïns de Ribesaltes, ja que tant l'autor del triple crim com les víctimes, i la jove amb qui mantenia relacions, eren perfectament coneguts al poble. Tots els comentaris referents a Joaquim Toro, un lampista jubilat, coincideixen a descriure'l com una persona amable, sempre disposada a ajudar, i de tarannà alegre, tot i que havia quedat afectat per la mort del seu germà el desembre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.