Successos

vilafranca del penedès

Ramon Chacón, nou cap dels Mossos a l'Alt Penedès

L'àrea bàsica policial del Garraf també es reforçarà els pròxims dies amb la incorporació d'una sotscap a Vilanova i la Geltrú

La nova promoció d'intendents i inspectors ha motivat els canvis

L'inspector Ramon Chacón ha assumit el comandament de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vilafranca del Penedès com a relleu de l'intendent Daniel Pérez, que és el nou responsable de la policia catalana a Gavà. Chacón té 40 anys, és natural de Sant Quintí de Mediona i coneix bé el funcionament de l'àrea bàsica policial de l'Alt Penedès, on va treballar durant prop de tres anys. Ramon Chacón, que fins fa uns dies era el sotscap de la comissaria de l'Hospitalet, és enginyer tècnic industrial, té un màster en direcció tècnica industrial i és professor de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Per Chacón, el relleu no implicarà grans canvis en el funcionament intern de la comissaria, ja que l'equip de comandaments es manté: “Canvien les persones, però l'important són els equips de treball. La nostra prioritat continuarà sent rebaixar el nombre de delictes i faltes.”

Els canvis a la comissaria de Vilafranca i Gavà no són els únics que es produiran. En els pròxims dies, l'àrea del Garraf es reforçarà amb la incorporació de nous comandaments. A l'equip de la inspectora Rosa Gubianes s'hi incorporarà pròximament una nova sotscap, Ruth Giralt, que actualment desenvolupa aquesta tasca a la comissaria d'Esplugues, ocupant el càrrec que tenia fins fa uns mesos Josep Ranea, suspès per una presumpta implicació en un cas de corrupció policial. El nomenament no és oficial encara, però es podria fer efectiu en les pròximes setmanes juntament amb el d'un altre comandament per a Sitges.

LA FRASE

El que canviem ara són persones que estan al capdavant, però l'important són els equips de treball
Ramon Chacón
cap de l'abp de l'Alt Penedès
Ha estat un regal treballar a l'Alt Penedès, té un gran sentiment de comarca i és molt rica
Daniel Pérez
Cap de la comissaria de Gavà

La dispersió territorial

La comarca de l'Alt Penedès és força tranquil·la pel que fa als índexs de delinqüència, segons el nou cap de la comissaria de Gavà, però les seves particularitats no fan la feina fàcil a una plantilla formada per uns 140 agents. Pérez, que fins ara dirigia l'ABP de l'Alt Penedès, creu que el principal problema és la gran dispersió i extensió territorial: “Són més de cent polígons industrials, més de 100 urbanitzacions i nombroses masies.” En aquest sentit, una de les tasques que ha desenvolupat la comissaria sota la direcció de Pérez ha estat l'elaboració d'un mapa de les masies de la comarca per garantir una resposta de la policia en cas d'urgència. A més, la comarca té uns 40.000 habitants que no tenen cap mena de policia al marge dels Mossos d'Esquadra. Segons l'intendent Daniel Pérez, els delictes més comuns a la comarca són contra el patrimoni (robatoris), però no hi ha ni delinqüència organitzada ni externa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.