Successos

LES BORGES BLANQUES

Campanya de suport popular a l'alcalde

Totes les entitats i un miler de veïns rebutgen la imputació per la mort de la jove

Totes les entitats i associacions de les Borges Blanques, mig centenar, estan recollint signatures en suport de l'alcalde, Miquel Àngel Estradé, i la regidora de Festes, Gemma Farré, imputats penalment per la mort d'una jove durant la revetlla de Cap d'Any del 2009, quan va caure d'esquena des d'una barana. En pocs dies, ja se n'han recollit més d'un miler.

La campanya popular s'ha engegat després que el Consell Comarcal de les Garrigues aprovés, per unanimitat, una moció també de suport. El text, al qual s'han adherit les entitats i amb el qual recullen les signatures, qualifica la mort de “desgraciat accident” i acusa els denunciants –l'associació de locals d'oci nocturn Fecasarm– d'intentar “fer un escarment als ajuntaments perquè s'abstinguin d'organitzar balls i espectacles”. La família de la noia, representada jurídicament per Fecasarm, ha iniciat una contracampanya de recollida de signatures on només s'especifica perquè “es faci justícia”. Tal com es pot veure a la imatge, les signatures aplegades per la família són molt escasses.

La moció de suport a l'alcalde s'ha remès a ajuntaments i altres institucions.

Abstenció de CiU

En el ple ordinari de Borges, es va aprovar. Tot i que CiU va donar-hi suport al consell, el candidat i cap del grup Enric Mir i l'exalcaldessa es van abstenir. “És una intromissió al procés judicial i la primera responsabilitat de tot plegat és del govern per no buscar una solució per a la família”, segons Mir. Dos regidors de CiU es van desmarcar de la disciplina de vot. L'alcalde ha explicat: “Ens parlen de diàleg, però la família no ha presentat cap reclamació formal i ens volen empresonar. No podem fer-los un xec en blanc sense sentència judicial”. Malgrat això, el govern va votar a favor d'una moció de CiU en què es mostren disposats a atendre les peticions de la família. Estradé i Farré estan citats a declarar demà, però han demanat una ajornament per “preparar millor la defensa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.