L'Audiencia Nacional condemna un veí de Vidreres i un d'Alella a 4 anys de presó per falsificació de targetes

Joaquín Gimeno «El Químico» ja complia condemna per fabricació de droga

Inicialment, el fiscal demanava per a Joaquín Gimeno i José Hernández Zarate i també per al veí de Tordera Josep Rabasa, que està en rebel·lia des del 2002, una pena de 12 anys de presó (9 per la falsificació de targetes i 3 per la falsedat de documents), però en el judici celebrat ahir, la fiscalia i els lletrats dels acusats, els gironins Jordi Corominas i Manel Mir, van arribar a un acord i van acceptar la condemna de quatre anys de presó per a cadascun: tres anys i nou mesos per la falsificació de targetes i tres mesos per l'altre delicte.

Joaquín Gimeno, que durant la dècada dels anys 90 es va guanyar el sobrenom d'El Químico per la seva habilitat per fabricar droga sintètica, activitat que llavors desenvolupava a quatre passes de la comissaria de la Policía Nacional de Girona, va tornar a ser detingut pels Mossos el 2002 al seu nou domicili laboratori de Vidreres. En l'escorcoll li van trobar vuit quilos i mig de metamfetamina, amb la qual hauria pogut elaborar 400.000 dosis de speed, i 129 quilos d'haixix, a part de material per a la falsificació de targetes. Pel tràfic de droga ja va ser condemnat a nou anys de presó (pena que encara compleix) el 2006 per l'Audiència de Girona.

Mesos després de detenir Joaquín Gimeno Lucena a Vidreres, els Mossos van detenir Hernández Zarate a Alella (Maresme).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.