Successos

TRIBUNALS

La fiscalia demana arxivar la causa contra l'alcalde de les Borges

Considera que va ser un “accident sense culpables” i que totes les mesures de seguretat i al pavelló eren “les adequades”

La fiscalia de Lleida ha demanat al jutge que arxivi la causa penal oberta contra l'alcalde de les Borges Blanques, Miquel A. Estradé, i la regidora de Festes, Gemma Farré, per l'accident mortal del cap d'Any del 2009.

“No hi hem trobat cap irregularitat, ni en les mesures de seguretat previstes ni a dins del pavelló”, explica el fiscal en cap, Juan Boné. La barana en la qual la jove morta es va asseure i des de la que després va caure estava “posada cap endins precisament per impedir que algú s'assegués”. Darrera seu, la lona estava separada 30 centímetres de la barana, i per tant, “en cap cas es podia confondre amb una pared”. L'atenció mèdica també va funcionar correctament, a parer de la fiscalia, ja que “el CAP està al costat i l'ambulància va tardar cinc minuts en arribar”. El demandant, l'associació de locals nocturns Fecasarm, addueix que no hi havia prou vigilància policial. “No hi ha cap relació causa-efecte, que en un cas penal sempre s'ha de demostrar. Va ser un accident i, per tant, imprevisible. És com si algú es mata en un accident de cotxe i imputes als Mossos perquè en aquell moment no eren al punt del sinistre”, ha explicat Boné. A banda, la fiscalia remarca que els organitzadors del cap d'Any eren la comissió local de Festes i no l'Ajuntament.

Per tot plegat i tal i com ja va fer a l'inici de la causa, la fiscalia ha demanat al jutge l'arxivament del cas. Si ho desestima, la fiscalia hi recorrerà i si s'acaba arxivant, la família i l'associació tenen encara oberta la via del contenciós administratiu. En aquest sentit, en declaracions a aquest diari, Estradé ha assegurat: “Som receptius a la via civil, que, si la família ho demana estudiarem amb l'asseguradora”. L'alcalde considera que la fiscalia dóna la raó a l'Ajuntament. “Sempre hem insistit que havia estat un accident causat per una conducta imprudent de la víctima, que, com diu el fiscal, coneixia perfectament el pavelló i sabia que no podia asseure's a la barana sense risc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.