Successos

Successos

Desarticulen a Gelida un laboratori clandestí des d'on distribuïen cocaïna

Els Mossos van localitzar el laboratori, situat en una masia, després que veïns haguessin alertat que havien vist gent amb bates i mascares

Agents la unitat central d'estupefaents de la divisió d'investigació criminal del cos de Mossos d'Esquadra van fer públic ahir el desmantellament d'un laboratori clandestí de transformació i síntesi de cocaïna que dos veïns del municipi havien muntat amb l'ajut de dues persones més al porxo de la masia on vivien, una infraestructura semblant a la dels laboratoris que hi ha a la selva colombiana.

L'actuació policial, tutelada pel jutjat d'instrucció número 3 de Vilafranca del Penedès, es va iniciar gràcies a una trucada anònima que va alertar els Mossos d'Esquadra de la presència d'unes persones enmig de la muntanya que vestien bates blanques, portaven màscares de protecció respiratòria i manipulaven aparentment productes químics. Les comprovacions realitzades pels agents van certificar l'existència d'un laboratori clandestí a la masia, situada al mig de la muntanya. En el laboratori hi havia també nombrosos productes químics necessaris per a la transformació de la pasta base de cocaïna a clorhidrat de cocaïna.

La parella, de 58 anys i veïns de Gelida, Francisco C. S. i María Ángeles A. M., havien llogat la masia i havien contactat amb Silverio P. P., de 57 anys, veí de Barcelona i de nacionalitat boliviana, i Jean Carlos E.A., de 28 anys, de Sabadell i nacionalitat veneçolana, per convertir la pasta base de cocaïna en coca per consumir després d'un tractament químic.

A més de la detenció dels quatre ocupants de la masia implicats, que ja són a la presó sense fiança, els agents van confiscar quatre quilograms i mig de cocaïna, una cinquantena d'ampolles de productes químics, cinc quilograms de substàncies de tall i estris per a la manipulació de la substància estupefaent.

LA XIFRA

4
persones
són les que van ser detingudes en l'operació que encara no està tancada. Dues són veïns del poble.

Més detinguts a l'Hospitalet de Llobregat

D'altra banda, els Mossos van informar ahir també de la detenció de tres persones de nacionalitat de la República Dominicana i veïns de l'Hospitalet com a presumptes autors d'un delicte per tràfic de drogues. Als immobles dels detinguts, des d'on es realitzava la venda de droga, els Mossos van trobar 812 grams de cocaïna, 2.280 euros i balances de precisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.