Successos

robatoris a dojo

Els lladres de coure assalten una empresa de Palol

Uns desconeguts van fer un forat a la teulada de les instal·lacions i hi van accedir amb cordes

El vigilant els va enxampar quan hi feien passar una cistella amb què carregaven el botí

Els lladres grimpadors han tornat a assaltar una empresa de les comarques gironines. Aquest cop ha tocat el rebre a un negoci del polígon industrial de Palol de Revardit, que ha demanat que no es faci públic el seu nom perquè estan tips que els entrin a robar. Que ells recordin, els han entrat com a mínim sis cops, i en alguns d'aquests assalts els han sostret fins a cinc tones de material de coure. Aquest any ja els han robat tres vegades.

Grimpant amb cordes

El darrer cop es va produir diumenge, 17 d'abril, a la nit. Aquell dia els lladres es van dedicar a rebentar part de la taulada de les instal·lacions, per accedir a l'empresa. Posteriorment, els lladres es van despenjar fins a terra amb una corda. Llavors, amb la col·laboració d'un altre lladre que havia a l'exterior, també van despenjar, mitjançant un cordill, una caixa on carregaven el material. Però amb qui no comptaven els lladres era amb el vigilant de seguretat de l'empresa, que els va enxampar en plena feina. L'home va poder foragitar els assaltants, que van marxar de les instal·lacions cames ajudeu-me i sense botí.

Víctimes d'una xarxa

L'empresa va ser objectiu de la xarxa de lladres desmantellada al març a Barcelona, de la qual els Mossos d'Esquadra van detenir una trentena de membres que es dedicaven a robar càrregues de camions i també a cometre robatoris en polígons industrials. Entre els detinguts hi havia un empresari de Sant Cugat, propietari de cinc centres de desballestament, que suposadament comprava el coure sostret de camions.

A la presó per haver atracat quatre gasolineres

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el 14 d'abril Tayeb Salhi, sospitós de ser l'autor de dos robatoris amb violència i intimidació a dues gasolineres. El detingut té 30 anys i és veí de Figueres. Els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que un home hauria atracat una benzinera del municipi de Saus, Camallera i Llampaies. Una persona hauria ensenyat un ganivet de grans dimensions mentre demanava els diners, però no s'hauria pogut endur res. Els Mossos van saber, mentrestant, que un home de les mateixes característiques i amb el mateix modus operandi que el possible autor dels anteriors fets, havia acabat d'atracar una altra benzinera, en aquest cas a Sarrià de Ter. Els agents van muntar un dispositiu per tal de trobar el vehicle i van localitzar el turisme sospitós circulant per l'N-II. En aturar el vehicle en van identificar el conductor, que coincidia amb la descripció facilitada i, a l'interior del cotxe, van trobar un ganivet de grans dimensions. Es dóna la circumstància que els agents ja havien detingut l'home el dia 14 de març, acusat de dos robatoris amb intimidació a dues benzineres més. El primer fet hauria passat el 24 de desembre de 2010 en una benzinera de Cabanelles i el segon fet hauria ocorregut el 5 de febrer a l'Escala. El detingut, que tenia antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.