Successos

ROBATORIS A DOJO

Contracten vigilants privats per evitar robatoris al camp

Dos guardes de camp contractats per Unió de Pagesos i armat amb una escopeta patrullaran de nit per camps de l'Armentera i Ventalló

Dos detinguts relacionats amb robatoris de farmàcies a la demarcació

Una quarantena de pagesos integrats en la seva majoria al sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) han pres la iniciativa de contractar dos guardes de camp perquè patrullin pels camps de l'Armentera i Ventalló amb l'objectiu d'evitar o frenar els robatoris, sobretot de maquinària de reg i gasoil, que des de fa temps pateixen, i també de la fruita.

Després de diverses reunions i de contactes amb empreses de vigilància privada, l'actuació es portarà a terme a partir de la setmana vinent i fins a finals del mes de setembre. Els pagesos han contractat dos guardes de camp, que tindran la missió de patrullar de nit pels camps i zones rurals dels dos municipis. Aniran amb un vehicle dotat amb senyals de vigilància i logotip i armats amb una escopeta. El servei costarà uns 500 euros a cada pagès.

La tramitació de la documentació i la gestió de les quotes la portarà a terme la Societat de Caçadors de l'Armentera, integrada majoritàriament per pagesos de la zona. Segons va explicar el portaveu d'UP de l'Armentera i Ventalló, Narcís Poch, el fet que hagin escollit aquesta societat els estalvia l'haver de crear-ne una de nova. Els pagesos, segons Poch, han pogut disposar de les dependències municipals de l'Armentera per portar a terme les reunions mantingues, i un cop s'hagin format els nous consistoris els demanaran nova col·laboració. Poch creu que la iniciativa no garanteix que no els robaran res, però que farà una funció dissuasòria als lladres.

La iniciativa, que és pionera a la demarcació de Girona, va sorgir fa un mes d'una conversa de cafè, arran del robatori d'un motor de reg a un pagès, segons va explicar Narcís Poch.

Investiguen dos sospitosos per robatoris

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir dues persones relacionades amb el robatori de farmàcies i en altres establiments de les comarques gironines. Als dos lladres se'ls relaciona directament amb un robatori en una farmàcia d'Aiguaviva, després que unes càmeres de seguretat aconseguís captar les seves imatges durant un assalt. S'està investigant si els detinguts estan relacionats també amb el robatori el 18 d'abril passat de la farmàcia Peya, situada al Pla de Salt. Les investigacions continuen obertes i s'esperen novetats en el cas.

ò. pinilla



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.