Successos

LES BORGES BLANQUES

La família de la noia morta negocia un acord civil

Enceta converses amb l'Ajuntament per tal que els indemnitzi

La família està disposada a retirar la denúncia per homicidi imprudent greu contra l'alcalde i la regidora de Festes

La família de la jove morta durant la nit de Cap d'Any del 2009 a les Borges Blanques vol arribar a un acord extrajudicial amb l'Ajuntament, segons ha explicat a aquest diari el pare de la noia, Josep Juncosa. El cas ha fet seure al banc dels acusats per un presumpte homicidi imprudent greu l'alcalde, Miquel Àngel Estradé, i la regidora de Festes, Gemma Farré. La noia va caure des d'una barana en la qual s'havia assegut al pavelló on es feia la revetlla, organitzada per la comissió local de festes. La família Juncosa s'hi ha personat com a acusadora, juntament amb la Federació d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), que agrupa mig centenar de locals d'oci nocturn.

En ple procés judicial i després que la fiscalia anunciés fa uns quants dies que demanarà al jutge l'arxivament de la causa contra els representants institucionals entenent que va ser un “accident”, Juncosa i fonts del consistori han assegurat que negocien un acord. “Ha estat una guerra de dos anys i quatre mesos que mai no hauria començat si l'alcalde hagués tingut una altra actitud. Et destrossa el sistema nerviós”, ha afirmat Juncosa.

La família i l'alcalde es van reunir en dues ocasions al començament del procés, però “el clima no va ser cordial” i els va dir que anessin “als tribunals”. Estradé ha reiterat públicament la disposició que l'asseguradora del consistori es faci càrrec de la indemnització, “sempre que es retiri la demanda penal i hi hagi una petició formal”. En un primer moment, la família va intentar la via civil, però va canviar d'advocat per aixoplugar-se en els serveis jurídics de Fecasarm i provar la via penal. Aquest fet, que comportaria penes de presó, ha aixecat una campanya de suport institucional a l'alcalde i la regidora. I també popular: d'una banda, mig centenar d'associacions borgenques recull signatures contra la imputació i, de l'altra, la família també en recull perquè els facin costat. “M'ho va aconsellar l'advocat”, al·lega Juncosa, que considera “correcte” el personament de la federació en la causa: “Més famílies dormiran tranquil·les perquè s'establiran mesures de seguretat a les festes”. Juncosa assegura que Fecasarm comparteix la seva “voluntat d'acabar-ho”. No obstant això, el seu secretari general, Joaquim Boadas, assegura que no té notícia del trasllat de l'informe del fiscal al jutge i considera “precipitada” la petició d'arxivament. La federació vol que s'efectuïn més proves perquè “no és clar que la festa tingués permisos ni vigilants”. En espera de la decisió del jutge, i tot i l'aproximació, la família mantindrà en peu la demanda fins que no s'arribi a un acord econòmic.

LES FRASES

No calia alçar tanta pols. Ha estat una guerra contra el dol i l'Ajuntament. Ja en tinc prou
Josep Juncosa
PARE DE LA NOIA MORTA
Volem que s'efectuïn més proves, i la petició d'arxivament del fiscal és precipitada
Jaquim Boadas
SECREtari GENERAL DE FECASARm


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.