Successos

Qui sap on són?

Les desaparicions són molt freqüents i, tot i que moltes acaben amb el retorn a casa, hi ha casos que no es resolen mai

Les desaparicions són un cas habitual. Tot i que els cossos de seguretat en recullen moltes, de joves que marxen de casa i que acaben tornant, són nombrosos els casos de persones de les quals no se n'acaba sabent res en molt de temps o mai. En els darrers dos anys, sense anar més lluny, a les comarques gironines s'han difós força casos. Rosa Maria Petit, una dona de 60 anys de Sant Antoni de Calonge està en parador desconegut des del febrer del 2010. La seva desaparició es va associar amb l'avís que va donar un testimoni que va dir que el 17 de febrer a la tarda havia vist una dona que es ficava a l'aigua vestida a la platja de Sant Antoni de Calonge i desapareixia. Tot i que es van fer recerques, amb submarinistes i tot, no es va trobar la dona misteriosa que entrava al mar i mai s'ha pogut comprovar que es tractés de Petit, que ara consta com a desapareguda. Dani Rodao, un jove veí de Canet de Mar, va desaparèixer a Blanes el febrer del 2010, mentre feia una ruta amb bicicleta. La policia local de Blanes va trobar la seva bicicleta la platja de S'Abanell. D'ell no se n'ha sabut res mes. La família va demanar que s'investiguessin unes estranyes trucades que havien rebut des d'un número de Letònia, però el jutge no ho va considerar adient. El nom de Dani Rodao continua a la llista de desaparicions sense explicació.

El març del 2010, també va desaparèixer Bellenzin el-Hoauri, un veí de Blanes de 44 anys, que havia anat a pescar a la cala de Sant Francesc.

El cas del veí d'Olot Antonio Morejón Díaz, desaparegut des del 5 de novembre de l'any passat, és excepcional perquè Morejón es pot considerar un desaparegut reincident. Fa anys va desaparèixer i la seva família va vehicular la recerca a través de Paco Lobatón i el seu popular programa Quién sabe dónde? I el van localitzar a Madrid. Aquest cop se li va perdre la pista en una botiga de compra i venda d'or de Ripoll, on els Mossos van comprovar que havia anat per vendre unes joies. A principis d'aquest any va desaparèixer una veïna de Sant Feliu de Guíxols, de 39 anys, Maria Isabel Vegas Rodríguez. El seu cotxe el van trobar en un mirador de la carretera de Tossa i es va fer una recerca pels penya-segats per buscar-la. I és conegut, el cas de la misteriosa desaparició de la periodista d'El Punt Irene Rigall, que ja fa 77 dies que està en parador desconegut. Se la va veure per darrer cop anant en direcció a la zona de la Devesa de Girona. Són només uns exemples recents de desaparició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.