Successos

POLICIAL

Un cobrador del frac estafa 10 empreses

Detenen un veí de Sant Cugat del Vallès per haver estafat deu empreses per un valor de 49.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 10 passat Rafael Batlló Fàbregas, de 55 anys i veí de Sant Cugat del Vallès, com a presumpte autor de vuit delictes i dues faltes d'estafa. El detingut, que es va acollir al dret a no declarar, va ser posat en llibertat pel jutge, amb els càrrecs de presentar-se al jutjat cada quinze dies.

Els Mossos li imputen estafes a deu empreses de Catalunya, una de les quals de Cornellà del Terri, realitzades tant a les que els contractaven per a la feina de cobrador del frac com a les deutores, per un valor de 49.000 euros.

La investigació policial es va originar arran d'una estafa en una empresa de Cornellà del Terri. La manera d'actuar de l'home, l'àlies del qual era Senyor Fàbregas, era dirigir-se a l'empresa i oferir els seus serveis com a cobrador d'impagats. Presentava una documentació molt fiable de la seva empresa (que era fictícia) i acordava amb el client (l'empresa impagada) que cobraria els seus deutes i a canvi se'n quedaria un percentatge.

Per tal d'aconseguir els pagaments, l'estafador demanava a l'empresa que li fes una cessió del deute per poder-lo gestionar ell o que li fes un pagament de diners per avançat per a les despeses de gestió. Una vegada aconseguits els primers pagaments, l'home feia la gestió amb les empreses deutores (que pagaven en veure que estava autoritzat per l'empresa impagada) i aquestes li havien d'ingressar els diners en un compte bancari titularitat del fals cobrador.

Per tal de crear una aparença solvent i fiable, l'home feia els primers pagaments a l'empresa impagada amb total normalitat i es quedava el percentatge que havien acordat. Fins que al final es quedava els diners de l'empresa impagada i els diners que les empreses deutores li ingressaven. Quan les empreses volien demanar explicacions al cobrador, en veure que passat un temps no rebien cap resposta o no podien contactar amb ell, es trobaven que rebien una carta de l'estafador que els informava que donava per finalitzades les seves gestions i que no podia retornar els diners, ja que havia tancat l'empresa per problemes econòmics derivats de la crisi i per problemes de salut.

Algunes de les empreses estafades són de municipis com ara Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Boi de Llobregat.

49.000
euros ha estafat el detingut, segons la imputació dels Mossos, a deu empreses catalanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.