Successos

Dotze detinguts al Pla de l'Estany per diversos robatoris i furts

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Banyoles han detingut dotze persones en el transcurs d'una setmana per robatoris amb força i furts efectuats en supermercats, una empresa industrial, un hostal, una escola i una casa.

Tots els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutge.

La primera de les detencions es va produir el passat 7 de juny, quan els agents van fer una batuda per la zona de supermercats de Banyoles. Els agents van detectar quatre sospitosos, als quals van trobar diversos objectes sostrets de dos supermercats de la zona, com ara fruita, ampolles de licor i bosses de patates. Els agents van detenir quatre homes d'entre 35 i 41 anys, de diferents nacionalitats i veïns de Blanes.

La següent actuació policial va tenir lloc el passat 14 de juny, quan van detenir tres persones més, d'entre 22 i 45 anys, veïnes de Banyoles i de diferents nacionalitats, com a autores d'un delicte de robatori en grau de temptativa, perpetrat en una empresa del polígon de Cornellà del Terri.

Robatori en una escola

La tercera detenció es va produir el passat dia 15, quan els agents van enxampar quatre homes, d'entre 19 i 24 anys, d'origen marroquí, i un noi, menor d'edat, veïns de Salt, la Cellera de Ter i Berga. La policia els imputa dos delictes de robatori amb força i una falta de furt. Un dels robatoris va ser perpetrat a l'escola de Sant Esteve de Guialbes, a la qual els lladres van accedir per la porta d'entrada, després de trencar-ne el vidre. Els agents van comissar als detinguts un ordinador portàtil sostret a l'escola, a més de tovalloles, una càmera fotogràfica, una ràdio i parament de la llar, objectes que havien estat sostrets d'una casa i un hostal del mateix municipi de Sant Esteve de Guialbes. Els investigadors van esbrinar que part del parament de la llar provenia d'un robatori amb força a la casa particular, i les tovalloles, d'un furt a l'hostal.

Els dotze detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona l'endemà de la seva detenció.

En el cas del noi menor, per la seva condició, va ser lliurat pels Mossos d'Esquadra als seus tutors i van passar un informe sobre la detenció a la fiscalia de menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.