Successos

SUCCESSOS

Un foc crema 1,6 hectàrees de matolls al barri de la Font de la Pólvora de Girona

L'incendi va obligar a tallar una estona l'N-II i a donar-hi pas alternatiu durant una hora

Els bombers van actuar amb catorze dotacions terrestres i cinc d'aèries

Un incendi que es va originar ahir a la tarda al barri de la Font de la Pólvora de Girona, just al darrere del carrer Roure i a tocar de l'N-II (variant), va cremar 1,6 hectàrees de matolls i no va ocasionar més desperfectes.

Els fets van començar a primera hora de la tarda. Els bombers van rebre l'avís del foc a les 15.34 hores. Immediatament es van desplaçar al lloc amb catorze dotacions terrestres i cinc d'aèries, i en poca estona van tenir el foc controlat. El principal objectiu era evitar que el foc s'estengués a la zona forestal i que perjudiqués la circulació per l'N-II, que passa just a tocar del lloc on es va produir l'incendi. Les flames, que inicialment van fer força fum, van obligar a tallar la circulació a la carretera. Un total de quatre dotacions dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar a la zona, on van tallar la circulació en els dos carrils de la variant durant un quart d'hora aproximadament, i durant una hora van donar pas alternatiu als vehicles. A les 16.30 hores la situació ja havia quedat normalitzada.

Aquest incendi de vegetació urbana a la Font de la Pólvora és el primer que es produeix en aquesta campanya d'estiu a la demarcació de Girona. En terreny forestal, però, ja n'hi ha hagut tres des del cap de setmana passat: la matinada de la revetlla de Sant Joan n'hi va haver un a l'Escala que va cremar 1,5 hectàrees de massa forestal; el dia 25, un incendi va afectar 2,5 hectàrees de zona de bosc a Cornellà del Terri; dimarts, un altre foc va cremar 5.000 m² de zona forestal al terme de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

Zona de risc

En diverses ocasions hi ha hagut incendis al barri de la Font de la Pólvora. Justament per evitar-los i pel risc que suposen per la proximitat de la zona al massís de les Gavarres, l'Ajuntament ha portat a terme intervencions de neteja de les zones de vegetació i del voltant de les zones habitades.

LA XIFRA

1,6
hectàrees va cremar l'incendi que es va declarar ahir al barri de la Font de la Pólvora de Girona, a tocar de la variant


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.