Successos

SUCCESSOS

Un foc a Palau-sator crema un tractor i fa tallar la Gi-651

Les guspires de la màquina d'embalar enganxada al tractor podrien haver originat l'incendi, que també va cremar 1,5 hectàrees de camp i canyes

Es revifa el foc a la zona d'Artà, que dimecres va cremar 575 hectàrees

Un incendi que es va originar ahir al matí al terme municipal de Palau-sator va cremar un tractor i la màquina d'embalar quan estaven treballant al camp, a més d'1,5 hectàrees de rostoll i un canyer, sense que es produïssin ferits. El foc va obligar a tallar en tots dos sentits la carretera de Palau-sator, la Gi-651, durant gairebé una hora.

Els fets van passar al voltant de les onze del matí, en un camp arrendat situat entre el Mas Pere i el Mas Buscà, quant un pagès estava embalant la palla d'un camp de 3,5 hectàrees, en el qual s'havia acabat de recollir el gra.

Testimonis presencials dels fets creuen que el foc es va originar molt probablement per unes guspires de la màquina d'embalar mentre estava embalant. El foc es va propagar molt ràpidament, i el conductor del tractor va tenir el temps just de saltar, però no de desenganxar el tractor de l'embaladora incendiada.

Aquest no va resultar ferit, però tots els vehicles van quedar totalment cremats. Les flames es van propagar al rostoll i a un canyer que hi havia al lloc, i van arribar a afectar un total d'1,5 hectàrees.

Sis dotacions dels bombers es van desplaçar al lloc de l'incendi, que poc abans de les dotze hores ja tenien encerclat, sense perill d'estendre's, tot i que no van donar el servei per acabat fins cap a les quatre de la tarda. Agents rurals també es van desplaçar al lloc i efectius dels Mossos d'Esquadra, que van regular el trànsit a la zona. Al lloc dels fets s'hi van apropar també alguns veïns de la zona alertats per l'aparatositat del fum i la proximitat del succés a dues masies de la zona.

La Gi-651 va estar tallada entre els quilòmetres 3 i 5 fins gairebé dos quarts d'una del migdia, i després es va obrir un carril de la calçada, que donava pas alternatiu durant una hora més, fins a les 13.26 hores, en què el trànsit va quedar normalitzat.

Es dóna la circumstància que aquest tipus d'accidents passen tot sovint en el període estiuenc, a causa sobretot de les altes temperatures que han de patir els motors de les maquinàries agrícoles.

D'altra banda, ahir també es van produir tres incendis més que no va tenir gravetat, a Franciac i a Caldes de Malavella al matí, i a Serra de Daró, a la tarda.

En el cas de Franciac el foc va afectar vegetació agrícola. A Caldes va afectar un camp de rostolls i quatre bales de palla de la urbanització Tourist Club. A Serra de Daró l'incendi va afectar uns matolls a tocar de la Gi-644.

LA XIFRA

1,5
hectàrees de rostoll, un canyer i un tractor i una màquina d'embalar va cremar el foc de Palau-sator.

574 hectàrees cremades a Mallorca

Dos incendis que des de dimecres passat han afectat Mallorca han cremat 574 hectàrees, i ahir al migdia es van reactivar diversos focus de l'incendi que al matí s'havia donat per extingit i que va afectar lea zona dels municipis mallorquins de Santa Margalida, Maria de la Salut i Llubí. Els tècnics van atribuir la reactivació del foc a una combinació entre el fort vent i les elevades temperatures. D'aquesta manera, ahir a la tarda els equips d'extinció van tornar a lluitar contra diversos focus actius, i es van reenviar a la zona mitjans aeris, queal matí es van centrar al municipi d'Artà, on el foc va cremar unes 374 hectàrees. El foc de Santa Margalida, Maria de la Salut i Llubí es va originar en un camp de cereal i es va estendre a altres zones. Va fer desallotjar una vintena de cases.

Efe



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.