Sis mesos de presó per a un empresari per la mort d'un empleat a Sant Jaume

La jutgessa també condemna per una falta el camioner que carregava quan va passar l'accident

La sentència de la magistrada Montserrat Bastit conclou que, tot i que l'empresa Embotits Monter tenia aprovat un pla de seguretat en el treball, aquest no preveia de manera específica un protocol de coordinació entre els mossos de càrrega dels camions i els transportistes per garantir la seguretat en el moment de fer la càrrega. Va ser precisament en l'operació de càrrega quan es va produir el fatal accident. El camioner va avançar uns metres el vehicle amb la intenció de poder tancar les portes quan Llorenç Soler, que feia servir el transpalet, encara era damunt la plataforma, i en moure's es van empassar ell i transpalet.

El transportista, que va assegurar que no havia mogut el camió fins que un empleat va anar a la cabina i li va dir que l'operació de càrrega ja estava feta, ha estat condemnat per una falta d'imprudència. En el decurs del judici, el fiscal va retirar l'acusació contra el transportista, a qui inicialment acusava d'un delicte d'imprudència. Al transportista se li imposa una multa de 6 euros al dia durant dos mesos i se li retira el carnet de conduir per un mes. Es dóna la circumstància que José López García va assistir al judici emmanillat i custodiat per la Policía Nacional perquè quan va arribar a Girona per assistir a la vista va ser detingut a l'hotel on s'allotjava en descobrir-se que tenia una ordre de recerca de les autoritats franceses per complir una condemna per tràfic de droga.

La sentència també fixa una indemnització de 93.389 euros per a la vídua de Comas i de 38.778 euros per a cadascun dels dos fills de la víctima, que en aquell moment eren menors d'edat. Els 170.623 euros d'indemnització els hauran d'assumir les diferents companyies asseguradores. Aquesta quantitat, que la jutgessa ha fixat en funció dels barems establerts en els casos dels accidents de trànsit, s'incrementarà amb un 20% per cada any transcorregut des de l'accident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.