Successos

PROSTITUCIÓ

Rescaten una menor búlgara que feien prostituir a l'N-II

La Policía Nacional ha posat la noia, de 17 anys, a disposició dels serveis tutelars de la Generalitat i ha detingut dues prostitutes que la vigilaven

Els mafiosos que les explotaven són fora del país

La Policía Nacional ha aconseguit treure de la carretera una noia búlgara de 17 anys que una xarxa de proxenetes i rufians explotava sexualment fent-la prostituir arran de la carretera N-II, al trencant de Vilajoan, a l'Alt Empordà.

La policia va saber que estaven explotant una noia menor d'edat a l'N-II gràcies a les informacions que una prostituta explotada per la mateixa xarxa va aportar al consolat de Bulgària. Aquesta dona, que es va acollir al programa de protecció de testimonis, va exposar que hi havia un clan familiar búlgar format per un home, els seus dos fills i la seva germana, que feia ofertes de treball a noies búlgares per venir a treballar a les comarques gironines i que un cop aquí els retiraven la documentació i les obligaven a fer de prostitutes per pagar el deute que els deien que havien contret amb el viatge des de Bulgària. Entre les noies explotades per aquest grup hi havia la noia menor, que consta que va arribar a l'Empordà el mes de març passat. Després de diversos controls a l'N-II es va localitzar la noia menor, que parava amb unes companyes al trencant de Vilajoan, a l'N-II, entre Bàscara i Figueres. També van poder comprovar que la menor convivia amb tres dones més, prostitutes, que suposadament assumien les tasques de control de la jove perquè es comportés de forma disciplinada. La testimoni protegit va apuntar que la noia menor era sotmesa a maltractaments i vexacions. Després de comprovar que la menor es prostituïa al trencant de Vilajoan, la policia va localitzar el pis de Figueres on la duien a dormir i va establir un control per detenir els explotadors. Els homes que explotaven les dones, però, havien marxat del país i hi ha constància que almenys algun d'ells és a Albània. I les dones tampoc van ser localitzades al pis on pernoctaven sinó que finalment la policia va trobar la noia menor i dues de les prostitutes que la vigilaven, una búlgara i una romanesa, mentre eren al carrer. Les dues dones majors d'edat van quedar detingudes acusades d'associació il·lícita, tràfic de persones, prostitució i corrupció de menors. Van quedar en llibertat després de declarar al jutjat i s'han iniciat els tràmits per demanar la detenció a àmbit europeu dels principals responsables de la xarxa.

La noia menor va ser posada a disposició de la fiscalia de menors i sota la tutela de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, en considerar-la una menor en estat de desemparament.

La testimoni protegida, que s'hauria pogut acollir als avantatges de la modificació de la llei d'estrangeria aprovada el juny, que preveu concedir permís de residència a les prostitutes que denuncien els seus explotadors, va demanar de poder tornar al seu país i va ser atesa per la Creu Roja, que es va fer càrrec d'ajudar-la a fer els tràmits per al retorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.