Successos

successos

Troben en un bosc els tres cavalls robats a Montagut

Una de les eugues té diverses ferides profundes en una cama i pelats pel cos

La família de Montagut a qui uns lladres van robar dissabte a la matinada dues eugues i una poltra van aconseguir recuperar-les diumenge al matí. Els propietaris, juntament amb dos amics, van dur a terme una recerca per la zona, durant la qual van trobar els tres animals en un bosc del terme de Sant Jaume de Llierca. La propietària va mostrar ahir la seva satisfacció per haver localitzat els cavalls, sobretot pel valor sentimental que tenien: “Quan el meu marit i els dos veïns que ens van ajudar en la batuda anaven caminant pel mig del bosc van sentir un soroll i es van dirigir ràpidament cap allà on provenia la fressa. Els va costar una mica agafar-les perquè, tot i que ens coneixen, estaven molt atemorides. També estaven brutes, ja que estaven ben enfangades.” En conduir-les novament al cobert de la nau industrial d'on uns desconeguts les van treure, el matrimoni les va dutxar i van descobrir que una de les eugues estava malferida: “Tenia signes d'haver estat lligada per immobilitzar-la. Encara se li veien les marques d'una corda i presentava talls profunds a la cama del davant i pelats per tot el cos, que li haurien provocat en colpejar-la.”

Quan els propietaris es van adreçar als Mossos d'Esquadra per comunicar que havien aconseguit recuperar els animals, a un agent li va sorgir el dubte de si s'haurien pogut escapar per si mateixes. Els afectats consideren molt improbable aquesta hipòtesi perquè dissabte es van trobar el cadenat trencat i la cadena tirada al terra i enretirada a l'esquerra, tal com si els desconeguts l'haguessin apartat per deixar pas als animals per sortir. A partir d'aquí, els propietaris van iniciar una important mobilització, en informar del succés hípiques, veterinaris i escorxadors, i penjant fotos dels animals al Facebook. Amb aquestes eugues, que estan domades, podran seguir fent hipoteràpia amb el seu fill de 19 anys, que té una discapacitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.