Successos

policial

L'inspector condemnat per coaccionar prostitutes, reincorporat a la Jonquera

Fermín Martí va tornar ahir a la feina després de sis anys separat del servei arran de la seva detenció per afavorir l'entrada de prostitutes sense papers

Cinc anys després que fos detingut com a sospitós d'afavorir l'entrada de prostitutes indocumentades i fer favors als amos del Club Madam's i separat del servei per aquests afer, l'inspector de la Policía Nacional Fermín Martí Rodríguez, condemnat el març passat a sis anys de presó per haver coaccionat prostitutes del club Dallas, es va presentar ahir a la comissaria de la Jonquera per reincorporar-se a la feina. Ho va fer avalat per l'ordre de la direcció general que imposa el seu retorn després que el mes de juny el jutjat número 2 de Figueres decretés el sobreseïment de les diligències 798/2006 pels delictes contra la llibertat sexual i contra els drets dels ciutadans estrangers, en les quals havia estat imputat Fermín Martí. La jutgessa Gemma Bullo va arxivar el cas en considerar que després de totes les proves que s'havien practicat no va trobar indicis suficients per imputar les persones investigades. Fermín Martí va ser detingut arran de les investigacions d'afers in-terns que van detectar que Martí tenia molta camaraderia amb els responsables del Club Madam's, on entrava i sortia com si fos casa seva i sospites que afavoria l'entrada de noies estrangeres indocumentades destinades a prostituir-se en aquest bordell. Era tan evident la predilecció de Martí per les futures prostitutes que, en alguna ocasió, l'inspector fins i tot esperava les noies que venien en autocar de Romania a peu de carretera amb un ram de flors a les mans. Més endavant, el jutjat també va imputar el gerent del club, Patricio Grant, i el que la policia considerava “amo a l'ombra” del local, Jesús Contreras Casas, pels delictes de frau fiscal i evasió de capitals. Durant mesos, els investigadors van tenir punxats els telèfons de Martí i també de Patricio Grant i, tot i que es va fer evident la seva bona relació i que l'inspector es comprometia a avisar-lo si sabia que els seus companys preparaven alguna inspecció al local, el jutjat ha considerat que no hi havia proves per imputar-los delictes relatius a la prostitució i tampoc que Fermín Martí coaccionés les prostitutes del Madam's per tenir relacions sexuals gratis amb elles.

En canvi, el mes de març passat el jutjat penal número 1 de Figueres va condemnar Martí a sis anys de presó i a tres anys d'inhabilitació com a autor de tres delictes de coaccions contra tres prostitutes del Club Dallas d'Agullana a qui, segons la sentència, amenaçava de tenir problemes amb els papers o de no poder treballar en cap bordell si no s'avenien a tenir relacions sexuals amb ell. Per aquest cas, però, no consta que la policia li obrís expedient disciplinari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.