Successos

successos

Assalten dos camioners a Llambilles i els lliguen al bosc

Les víctimes feien el repartiment de tabac quan uns lladres els van obligar a endinsar-se en un camí de terra i els van buidar el tràiler

Un veí va trobar les víctimes amb brides als canells

Dos repartidors de l'empresa Logista van ser assaltats ahir al matí mentre estaven realitzant la seva ruta habitual de subministrament de tabac en negocis de la demarcació de Girona. L'últim establiment on les víctimes van poder fer parada va ser l'estanc de Fornells de la Selva. Després de descarregar la mercaderia, van continuar el recorregut per la carretera secundària que enllaça Fornells amb Llambilles, on dos delinqüents que també anaven en un camió els van barrar el pas i els van obligar a desviar-se per un camí de terra que hi ha a mà dreta i que condueix cap a un taller mecànic. Quan van arribar a uns 300 metres de distància del garatge, els sospitosos van ordenar als empleats de la distribuïdora que endinsessin el tràiler tant com poguessin en una esplanada envoltada d'arbres i els atracadors van situar el seu vehicle just al darrere perquè els fos més fàcil traspassar les caixes de tabac d'un camió a l'altre.

Fonts de Logista van assegurar que, a causa d'aquest episodi, el conductor i el copilot que l'acompanyava no van resultar ferits, si bé els delinqüents els van empènyer en diverses ocasions. A més, per tal que les víctimes no els frustressin els plans, els van immobilitzar les mans amb brides de plàstic i els van lligar en dos arbres.

Quan els individus van haver buidat el mitjà de transport dels afectats, van marxar amb el seu camió i van deixar abandonats tant el tràiler com els xòfers. No va ser fins una estona més tard que un veí de Campllong que cada matí va a caminar per aquella zona es va trobar els camioners, que encara no havien aconseguit deslligar-se. Ràpidament, van donar la veu d'alerta als Mossos d'Esquadra, que van dur a terme la inspecció ocular de l'indret, van prendre declaració als testimonis, van anar a parlar amb els responsables de la delegació de Logista a Girona –que té seu a Celrà– i, a la una del migdia, van retirar el camió. El director general de la distribuïdora a Barcelona, a més, es va desplaçar a la comissaria de Girona, on va posar la denúncia pel robatori, que va deixar ahir sense provisió els estancs de la ciutat.

En aquesta ruta ja és la segona vegada que passa un fet d'aquestes característiques des de principi d'any. Fa vuit mesos, dos transportistes a qui uns lladres també els van prendre el camió van demanar ajuda en una empresa de pinso de Fornells de la Selva. Una empleada que els va auxiliar va explicar ahir a aquest diari que els denunciants van aparèixer al pati de la companyia amb les mans al darrere, ja que les duien lligades amb brides: “Quan els vam veure entrant a peu i en aquell estat, ens vam espantar i vam pensar que eren lladres. Després, ens van relatar el que els hi havia passat, un client els va tallar les brides i els vam deixar el telèfon perquè avisessin els Mossos.”

LA XIFRA

400.000
euros és el valor del tabac que duia un camió de Logista que va ser robat a Figueres l'abril del 2010.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.