Successos

homicidis

S'obliden de dur al jutjat el sospitós del crim de Figueres

L'empresari de Girona acusat de matar la dona anirà avui a explicar els fets a l'escenari del crim

Fiscal i acusació imputen un delicte d'assassinat al sospitós de la mort d'un masover a Vilobí

Baltasar Sánchez Rey, el veí de Figueres sospitós d'haver matat un conductor a la rotonda de Vilatenim el 4 d'agost del 2010 i que va ser detingut a París fa unes setmanes, ja ha arribat a Catalunya, després que les autoritats franceses executessin l'ordre d'entrega. Sánchez Rey, que inicialment va ser traslladat en avió a Madrid i posteriorment a la presó de Can Brians en un furgó de la Guàrdia Civil, havia de declarar ahir davant del jutjat de Figueres que instrueix la causa de l'homicidi de Bachiri Benaissa. Però la primera compareixença de Sánchez Rey davant del jutge instructor es va haver de suspendre perquè per alguna descoordinació en el servei de trasllat policial, l'arrestat no va ser recollit de la presó de Can Brians, com era previst i no va arribar a la seva cita amb el jutge de Figueres. Sánchez Rey va fugir a França després del crim i no va ser fins al mes passat que la policia francesa el va localitzar a París i el va detenir.

Per altra banda, ahir es va celebrar als jutjats de Santa Coloma de Farners la compareixença del fiscal, l'acusació particular i la defensa com a diligència que preveu la llei del jurat en relació amb el procediment judicial contra Sayon Kourouma, el sospitós d'haver mort el masover Josep Sais Salichs el setembre passat al mas ca l'Artau de Vilobí d'Onyar. Durant l'acte, el fiscal i l'acusació particular van imputar al sospitós un delicte d'assassinat amb l'agreujant de traïdoria. Les parts consideren que Kourouma no va tenir prou amb la mort del masover, sinó que quan ja estava malferit li va passar per sobre amb el cotxe. En canvi, el lletrat de la defensa, Òscar Àlvarez, va demanar el sobreseïment de la causa, perquè no hi ha proves que apuntin el seu client com a responsable dels fets. Així mateix, ahir també va tenir lloc la declaració del proxeneta de la prostituta que va denunciar Sayon Kourouma per tres agressions sexuals. En aquest sentit, l'home va explicar que mai no ha vist que Kourouma pegués la prostituta, reconeix que en el mòbil de l'acusat té fotos amb la prostituta i contradiu la versió de la dona sobre com van anar les agressions sexuals.

Reconstrucció a Palau

Per últim, avui hi ha previst que declari als jutjats de Girona Bernard Andriguetto, el sospitós s'haver matat a trets la seva dona, Eunice Agbontaen, al número 14 del carrer Lluís Borrassà del barri de Palau de Girona. En aquest sentit, la comitiva judicial té previst desplaçar-se al domicili, on convivien amb un fill de la parella de 10 anys i un altre de 17 que la dona havia tingut d'una relació anterior, per tal de fer la reconstrucció dels fets. El 19 d'octubre passat, l'empresari es va acollir davant del jutge al seu dret a no declarar amb relació als fets que se li imputen i va demanar fer-ho més endavant. Aquest cop sí, i assistit pel lletrat Manel Mir, té previst explicar avui la seva versió dels fets.

LA DATA

4.08.2010
Data
en què es va produir el crim de Figueres i el mateix dia que Baltasar Sánchez va desaparèixer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.