Successos

robatoris a dojo

S'enduen un botí d'un milió d'euros d'un mas de Calonge

Els lladres van lligar de peus i mans una dona al llit, van amenaçar una anciana i els van robar joies i antiguitats després d'haver-les estat vigilant durant un mes i mig

Una anciana i la seva filla van ser assaltades violentament el 23 de setembre passat al mas Bou de Calonge per un grup de lladres de nacionalitat armènia i espanyola, que ja han estat detinguts. Tot i que el robatori es va perpetrar a finals d'estiu, els lladres ja havien planejat l'assalt, com a mínim, des de feia un mes i mig. A principi del mes d'agost, un home es va apropar a una propietat veïna preguntant pel mas Bou, amb l'excusa que havia d'anar a cobrar una factura. Llavors, el veí, amb tota confiança, li va explicar per on havia d'anar per arribar al mas. D'aquell home desconegut ja no se'n va saber res més.

Una casa senyorial

Uns 45 dies més tard, pels volts de la una de la matinada, la casa senyorial va rebre la visita inesperada dels lladres. Van entrar de forma molt silenciosa desmuntant el vidre d'una de les portes d'accés que dóna al jardí. Un cop dins, es van dirigir directament a l'habitació on dormia la filla, d'uns 70 anys, i de l'anciana, de 96 anys. A la filla la van despertar encegant-la amb una llanterna i arrancant-li un penjol d'or que duia i els anells dels dits. “On són els diners, les joies, la caixa forta, deia amb un accent estranger i encaputxat”, explicava ahir a aquest diari la dona assaltada. Immediatament després la van lligar de peus i mans a la capçalera i als peus del llit. Després, segons explica la dona, “de sobte, va arribar un home amb un castellà molt correcte, que feia el paper de poli bo, dient que si no mostrava resistència els seus companys no li farien res”. Llavors, un dels assaltants va treure la funda d'un dels coixins i li va posar al cap perquè no pogués veure res. Mentre això passava, a l'altra habitació un altre grup d'assaltants amenaçaven i intimidaven l'anciana, que no es podia moure del llit perquè està impedida. “Deien: la caixa forta, on és la caixa forta?, però jo els deia que la caixa forta és als bancs”, els responia l'anciana.

Amb mare i filla controlades, el grup d'assaltants van fer i desfer tant com van voler durant les tres hores que van estar desvalisant el domicili. Dins del mas hi havia un grup de sis assaltants, però la dona està convençuda que hi havia un altre grup fent tasques de vigilància. Tot el que agafaven ho carregaven al cotxe dels amos del mas que tenien aparcat al pati del darrere, que posteriorment els lladres van abandonar entre el carrer d'en Molla i el carrer del Puigtavell.

En el robatori els lladres van aconseguir sostreure diferents joies (braçalets, anells, arracades, etc.), rellotges, llibres antics, pergamins i diverses pintures. “Els assaltants arrancaven el marc, i se n'enduien les teles enrotllades”, es lamenta la dona. Tots els objectes sostrets tindrien un valor superior a un milió d'euros.

Barra de ferro

“Quan em vaig poder deslligar no podia ni posar el peu a terra de la destrossa que havien fet”, explica la dona, “i sort que no vaig oferir resistència, ja que la policia em va dir que havien trobat una barra de ferro amb la qual tenien la intenció d'agredir-me”. Així mateix, la dona explica “la fortuna” que van tenir que el seu fill no fos a casa, “perquè estic segura que ell s'hauria defensat i l'haurien apallissat fins a deixar-lo mort o invàlid”. “Em queda el consol que ja no ho tornaran a fer, perquè es van endur totes les coses de valor que teníem, ens van deixar sense res”, conclou la víctima.

LA FRASE

Si el meu fill hagués estat a la casa hauria ofert resistència als lladres, i de la pallissa, hagués acabat mort o invàlid
Veïna de Calonge assaltada

Detinguts els assaltants ‘in-fraganti' a Vallirana

Arran de l'assalt violent a Calonge, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació que va culminar la matinada del 28 d'octubre amb la detenció dels sospitosos dels fets. Aquella nit, els mossos van interceptar tres vehicles que fugien de la població de Vallirana, al Baix Llobregat, després de cometre un robatori en un pis. Els agents van interceptar els turismes i van detenir-ne els cinc ocupants. En l'escorcoll dels vehicles i dels detinguts se'ls va trobar diversos guants de làtex, lots frontals, mitges, tornavisos, brides de plàstic, una arma i munició de fogueig, navalles i unes quantes joies. Els cinc detinguts, tres d'espanyols i dos de nacionalitat armènia, ja són a la presó i són sospitosos de ser els autors de dos delictes de robatoris amb violència i intimidació en casa habitada, detenció il·legal, robatori i furt d'ús de vehicle amb intimidació, resistència i desobediència a agents de l'autoritat, danys i un delicte de robatori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.