Demanen cinc anys d'internament per als dos acusats del crim de Maores

És la pena màxima a què se'ls pot condemnar perquè tenen menys de 16 anys

Aquell divendres Luis va anar a buscar Sergio a casa seva cap a dos quarts d'onze. Era la nit de la castanyada de l'any passat. Sergio va baixar al carrer amb un pal de senderisme amb punta de ferro (habitual per trescar per les muntanyes) i, quan Luis va preguntar-li per què el portava, ell va contestar-li que anava a buscar una persona. Primer van trucar a casa d'una amiga, Cristina, per saber on vivia Maores, però la seva mare va dir-los que la nena dormia. Llavors, Sergio va estar trucant a diversos intèrfons fins que va trobar la casa de la seva companya de l'IES Can Mas. Maores estava enamorada del jove i, per això, no va dubtar a baixar al carrer a trobar-lo quan ell li ho va demanar. Ja no va tornar a casa.

Els menors van dirigir-se a un descampat situat al carrer de la Indústria. Sergio, suposadament, estava molest perquè unes hores abans tothom havia vist com es petonejava amb Maores i volia parlar amb ella. Però va acabar colpejant-la amb el pal de senderisme fins a desfigurar-li la cara i li va tallar el coll amb una navalla, mentre el seu amic Luis, suposadament, presenciava l'agressió. L'endemà dels fets, tots dos acusats van anar a jugar a futbol i a la Play, fins que la pressió va fer que s'entreguessin a la policia. En un primer moment, Sergio va acusar dels fets un tal Abel, proper al seu grup d'amistats, però més endavant va confessar que ell havia mort Maores perquè sentia veus que li deien que ho havia de fer. Luis, per la seva banda, manté que no va veure l'agressió, tot i que les converses de xat que aquells dies va mantenir amb Sergio indiquen que sabia les intencions del seu amic. Entre d'altres coses, els nois van comentar amb cinisme si a la víctima encara li bategava el cor després de la pallissa.

Ara, després de set mesos d'investigació, la secció de menors de la fiscalia de Barcelona reclama per als dos menors cinc anys d'internament en un centre de justícia juvenil i l'aplicació d'altres mesures. Aquesta és la pena màxima a què poden ser condemnats Sergio i Luis –que en el moment dels fets tenien 15 i 14 anys, respectivament–, ja que així ho estableix la llei quan els menors acusats tenen menys de 16 anys. Es preveu que el judici se celebri els primers dies de juliol, abans que s'esgoti el termini de nou mesos que com a màxim pot durar la mesura cautelar d'internament que compleixen els dos joves. Durant aquest mes, doncs, l'advocat de Sergio haurà de presentar el resultat de la seva exploració mèdica –en què s'indica que podria tenir una psicopatia– i l'acusació particular i les defenses hauran de presentar els seus escrits al jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.