Successos

homicidis

Maten a punyalades una altra dona a casa seva, a Olot

Manprit Kaur, una jove mare d'un nen de cinc anys, va ser trobada morta pel seu home i el seu cunyat quan van tornar a la casa en sortir de la fàbrica

La víctima va ser atacada després de dur el seu fill a l'escola

Una veïna d'Olot de 25 anys, Manprit Kaur, originària de l'Índia va ser assassinada a ganivetades ahir al matí al seu domicili, un pis del carrer Velázquez de la capital de la Garrotxa, on la víctima vivia amb el seu marit i el seu fill de cinc anys.

La víctima tenia nombroses ferides d'arma blanca i el seu cos, totalment ensangonat, era al terra de l'habitació. L'avís del crim el van donar l'home i el cunyat de la víctima, que van entrar a la casa per anar a menjar després d'acabar el seu torn (surten a les 12 del migdia) a la fàbrica d'embotits Francisco Puigvert, situada a uns dos-cents metres de la casa. Un veí va poder veure el marit de la víctima que sortia de la casa amb les mans tacades de sang quan davant de l'habitatge ja hi havia l'ambulància i començava a arribar la policia. Els Mossos el primer que van fer va ser interrogar el marit i el cunyat de la jove assassinada i comprovar la seva coartada per veure si havien estat tot el matí a la fàbrica càrnia on treballen. Els Mossos també van precintar diversos contenidors situats vora la llera del Fluvià per inspeccionar-los i mirar si l'homicida hi havia llençat l'arma del crim.

Sukwinder Gill, cunyat de la víctima (està casat amb una germana del marit), que com la majoria de la comunitat índia d'Olot procedeix del Panjab, va explicar que Manprit Kaur feia uns 8 anys que vivia a Olot i que treballava en una fàbrica tèxtil de Sant Jaume de Llierca, on feia el torn de nit. Quan tornava de la feina, Manprit portava el nen a l'escola i després ella se n'anava a dormir. Tot apunta que ahir la noia va dur el nen a l'escola i que va ser atacada quan va tornar a casa.

Els investigadors treballaven ahir per establir l'hora exacta de la mort a través de l'interrogatori de les darreres persones que van veure Manprit viva i a l'espera dels informes forenses. La porta de la casa era oberta quan van entrar el marit i el seu germà i una de les hipòtesis que ahir consideraven els veïns és que ella hagués obert amb les claus i l'atacant hagués entrat darrere seu. Roszy Caur, cunyada de la víctima, ja que és germana del seu home, assegurava ahir a l'ACN que la parella era un matrimoni ben avingut, que tenien una bona situació econòmica i que a la casa hi havia joies d'or, que constitueixen un símbol molt arrelat a la seva cultura. Per això, Roszy no descartava el robatori. En la inspecció ocular que es va fer al pis es va detectar que hi havia coses remenades, com ara cartes pel terra del menjador, però tampoc no estava gaire capgirat. Sukwinder Gill dubtava que la mort a ganivetades de Kaur hagués estat a causa d'un robatori. Segons ell, ningú no s'acarnissa tan amb una persona si només vol robar. A més, hi va afegir que es tractava d'una dona molt prudent, que no obria a ningú la porta si no s'identificava i el coneixia bé. “Fins i tot van fer posar un timbre”, explicava Gill.

Mentre l'AIC (àrea d'investigació criminal) dels Mossos continua la investigació per aclarir el mòbil i l'autoria de l'assassinat, el consistori d'Olot ha convocat per avui al migdia una concentració i un minut de silenci com a senyal de rebuig del crim, que es farà davant de l'Ajuntament, i ha decretat una dia de dol oficial.

Deu assassinats en un mes

Deu persones han mort assassinades a Catalunya en menys d'un mes des que la tarda del darrer dia de l'any Oleksandre Platukhina, de 54 anys, va matar la seva dona, Natalya Platukhina, al seu domicili de Girona i després es va suïcidar. Cinc de les víctimes eren dones mortes a mans dels seus homes o exhomes. El darrer cas és el de Joan Torrelles, que el dia 21 de gener va ser detingut per la mort de la seva dona, Anna Mensa, i després es va suïcidar tirant-se pel forat de l'escala mentre era custodiat pels Mossos.

A Mollet del Vallès una dona de 57 anys va morir a mans del seu company de 21. A l'Hospitalet de l'Infant, dos homes van ser assassinats en un bar del poble. Una dona de 40 anys vas ser assassinada el 8 de gener pel seu ex-xicot a Tarragona. El dia abans, un veí de Valls va matar la filla de cinc anys de la seva parella. El 3 de gener un noi senegalès va morir en una batussa amb un grup de gitanos a Barcelona i el mateix dia van detenir un home de l'Ametlla de Merola acusat de l'assassinat de la seva dona, trobada morta a casa seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.