Detenen quatre mafiosos xinesos que es dedicaven a extorquir botiguers

Els detinguts havien amenaçat de mort un matrimoni de comerciants si no els pagaven 30.000 euros

Els quatre detinguts, que tenen entre 20 i 30 anys, van començar a amenaçar els seus compatriotes a finals de maig. Els exigien 30.000 euros en concepte d'un enviament de sabates des de la Xina que, segons les víctimes, no havia existit mai. Com que el matrimoni xinès es va negar a pagar la suma de diners, els membres de l'organització van posar en marxa l'extorsió. Es presentaven als comerços que la parella té a Barcelona i Santa Coloma de Gramenet o bé hi trucaven i els amenaçaven que els matarien si no els donaven els 30.000 euros. Per atemorir-los i pressionar-los, els feien creure que eren coneixedors de detalls de la seva vida privada. Els Mossos van ser alertats de l'extorsió dimarts passat quan la dona els va trucar des de casa seva, a Barberà del Vallès, per explicar-los que acabava de veure per la finestra que tres nois tenien retingut el seu marit i que l'obligaven a entrar al domicili, on els presumptes mafiosos havien acudit per cobrar els diners. Els Mossos van arribar ràpidament al pis, on van detenir tres dels acusats. A pocs metres de la casa, la policia també va localitzar i detenir una quarta persona que esperava en un cotxe de gamma alta que els seus companys baixessin del pis amb els diners del pagament. La investigació continua oberta i els Mossos preveuen que en els pròxims dies hi hagi més detencions, ja que els arrestats, veïns de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, formaven part d'una banda organitzada els membres de la qual tenien una tasca ben definida. Uns fixaven les víctimes i els diners que es volien extorquir, uns altres es posaven en contacte amb les víctimes i les amenaçaven, i la resta hi posaven els mitjans logístics per dur a terme l'extorsió. A més, també s'investiga si el grup d'extorquidors havia amenaçat altres comerciants xinesos.

Precedent el 2007

Un dels detinguts a Barberà del Vallès ja havia estat arrestat en una operació a Santa Coloma de Gramenet ara fa dos anys. Aquell cop es van detenir dotze membres de la màfia xinesa que també exigien pagaments a botiguers a canvi de no agredir-los. Els extorsionadors també van ser detinguts quan anaven a cobrar una suma de 3.000 euros a un botiguer de l'àrea del carrer Trafalgar de Barcelona a qui tenien amenaçat de matar-li el germà si no feia efectiu el pagament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.