Successos

successos

A Catalunya aquest gener hi ha hagut un crim cada dos dies

S'han registrat tretze víctimes en deu episodis, ja que en un dels casos dos homes van morir apunyalats i hi ha hagut un triple crim

Durant l'any 2011, la mitjana va ser d'una mort cada quatre dies i mig

L'arrencada del 2012 ha estat especialment negra a Catalunya on, des de l'1 de gener fins ahir, s'ha produït un crim cada dos dies de mitjana. Fruit d'aquests episodis violents han mort tretze persones: set dones, una nena, una adolescent de 16 anys i quatre homes. Les víctimes s'han registrat en deu episodis diferents, tenint en compte que en un dels casos dos homes a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) van perdre la vida i que el divendres passat hi va haver un triple crim en un pis de Barcelona. El balanç és més dramàtic que el del còmput global de tot l'any passat quan, segons dades recopilades per aquest diari, van morir assassinades 81 persones, cosa que representa que es va cometre un crim cada 4 dies i mig.

Aquest 2012, la llista d'actes criminals es va encetar el 3 de gener, amb dos successos diferents. D'una banda, una dona de 54 anys i de nacionalitat espanyola va aparèixer sense vida al seu domicili de l'Ametlla de Merola, a la comarca del Berguedà –per aquests fets, els Mossos d'Esquadra han detingut el marit de la víctima–. I, just el mateix dia, un jove senegalès va morir durant una baralla entre membres d'aquesta nacionalitat i un grup de ciutadans d'ètnia gitana al carrer Palerm, al districte de Sant Martí de Barcelona, on van quedar arrestades quatre persones.

Quatre dies després, va ser detingut un veí de Valls, a l'Alt Camp, per la mort d'una nena de 5 mesos, que era filla de la seva parella. Tan sols al cap de 24 hores es va localitzar el cos d'una dona de 40 anys al seu pis del carrer Caputxins de Tarragona i la policia va arrestar l'exparella.

A banda, el 10 de gener dos homes van ser apunyalats mortalment al bar Racó de la Vila de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Els fets van passar després que el detingut, de 42 anys i resident a Vandellòs, sabés que la seva exparella i propietària de l'establiment havia iniciat una relació amb una de les víctimes. El cas següent va ser al cap de 72 hores, quan una dona de 57 anys va morir assassinada a ganivetades al seu pis de Mollet del Vallès a mans del seu company, de 21, que va ser arrestat poc després per la policia local.

El dia 21, Joan Torrelles, un veí de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) va matar l'esposa, Anna Mensa. Quan es va fer la reconstrucció dels fets, el detingut es va escapar i es va treure la vida saltant d'un tercer pis. Tres dies després, van matar a ganivetades Manprit Kaur, una jove de 25 anys de nacionalitat índia, al seu domicili d'Olot. La policia té obertes totes les línies d'investigació, si bé s'estan focalitzant en l'entorn més proper de la dona, ja que s'està analitzant l'àmbit familiar, laboral i el seu cercle d'amistats.

I, finalment, divendres passat hi va haver dos tragèdies més. D'una banda, van matar una dona marroquina a casa seva, a Granollers. La filla va dir que el seu progenitor havia mort la seva mare i havia fugit –l'home va ser detingut ahir–. I, a última hora de la tarda, va sortir a la llum que un matrimoni d'uns 85 anys i la seva néta de 16 van morir de manera violenta al seu pis, al número 287 del carrer Sardenya, al cor de la Sagrada Família de Barcelona.

LA DATA

3.1.2012
Va ser quan es va encetar la llista negra
amb dos episodis: l'un a l'Ametlla de Merola i l'altre a Barcelona.

LA XIFRA

7
Dones
són les que han estat víctimes de morts violentes, a més d'1 nena de 5 mesos, 1 jove de 16 anys i 4 homes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.