Successos

robatoris a dojo

Enginy per robar milers de litres de gasoil a benzineres

Els Mossos han detingut un home que tenia una furgoneta preparada amb un dipòsit a dins, aparcava damunt els tancs soterrats de les gasolineres i en xuclava el combustible

Els Mossos han detingut un veí de Girona de 48 anys que havia ideat un enginyós mètode per xuclar el gasoil dels dipòsits soterrats de les gasolineres. Havia xuclat milers de litres com a mínim de cinc gasolineres: la Repsol del carrer del Carme de Girona, la Repsol de l'avinguda Santa Eugènia de Girona, la California a l'N-II, la de Sant Narcís, també a Girona, i una de Vilobí d'Onyar.

A l'engròs

El mètode dels lladres de gasoil a l'engròs consistia a anar de nit a una estació de servei amb el rostre i el cap emmascarats i manipular les càmeres de seguretat perquè no els enregistressin quan feien el següent pas, que consistia a forçar o desenroscar la tapa dels grans dipòsits de combustible soterrats que tenen les gasolineres. Després aparcaven una furgoneta al damunt i a través d'un sistema de bombament que ja tenien preparat anaven xuclant el gasoil i l'anaven traspassant a un diposit d'uns 2.000 litres de capacitat. Tot i que l'operació durava estona, si algú passava davant la gasolinera mentre es perpetrava el robatori només veia una furgoneta aturada i no s'aixecaven sospites. Però la proliferació de robatoris de gasoil per aquest sistema va fer que els Mossos avisessin totes les seves patrulles perquè estiguessin alerta. Per això, el passat 23 de gener una patrulla de Mossos va trobar sospitós que una furgoneta Volkswagen entrés a la gasolinera Repsol del carrer del Carme de Girona (al costat del tanatori) i que se situés a la zona dels dipòsits soterrats. Els Mossos van anar a identificar el conductor i únic ocupant de la furgoneta i van escorcollar el vehicle. A la part del darrere i van trobar un dipòsit de grans dimensions i un sistema de bombatge per xuclar el combustible. Tot i que en aquells moments el dipòsit estava buit, es notava que havia contingut gasoil i davant les evidències els Mossos van detenir el conductor, en principi com a autor d'un intent de robatori amb força. El grup d'investigació dels Mossos, però, va continuar les indagacions i van acabar relacionant el detingut, veí de Girona i anomenat Jorge, amb cinc robatoris més a gasolineres de Girona i rodalia. El detingut, que té antecedents policials per robatoris en empreses, violència de gènere, tràfic de drogues, amenaces i coaccions, va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat provisional després de declarar davant del jutjat de guàrdia.

LA DATA

23.01.12
Van atrapar
el conductor de la furgoneta quan es disposava a robar el gasoil a la Repsol del carrer del Carme.

LA XIFRA

5
gasolineres
com a mínim han patit robatoris de gasoil perpetrats amb aquest enginyós sistema.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.