Successos

successos

Detenen el marit i el cunyat de la dona assassinada a Olot

Els acusats diuen que estaven treballant quan es va produir el crim, si bé se sospita que el van cometre en tornar de la feina i van simular que s'havien trobat el cadàver

També els incriminarien proves biològiques

Les sospites sobre l'autoria de l'assassinat el 24 de gener de la jove d'Olot Manprit Kaur, de 25 anys i originària de l'Índia, s'han focalitzat finalment en el seu entorn familiar, ja que els Mossos d'Esquadra van arrestar divendres a la tarda l'espòs, Ajit Sing Sodhi, i el cunyat de la víctima com a presumptes responsables del crim. L'hora en què es va produir la mort és un dels punts clau, ja que si es demostra que quan els detinguts van avisar la policia feia poca estona del succés podria trontollar la versió que van donar per demostrar la seva innocència. La seva coartada es basa en el fet que estaven a la feina en el moment en què va tenir lloc l'assassinat –els dos homes, que són germans, treballen a la fàbrica d'embotits Francisco Puigvert, situada a uns 200 metres del pis on residien els tres, juntament amb un fill de 5 anys del matrimoni–. En base a això, el mateix dia del tràgic episodi els arrestats van explicar a la policia que, quan a les dotze del migdia van acabar el seu torn es van dirigir a casa per dinar i que, en entrar-hi, es van trobar la víctima estirada al terra d'una habitació, amb el cos totalment ensangonat per les nombroses ferides d'arma blanca que tenia.

Per allunyar les sospites d'ells, a més, van especificar que quan van començar a treballar, la víctima encara estava amb vida perquè pels volts de les vuit va acompanyar el seu fill fins a l'autobús que el porta a l'escola.

Kaur feia uns vuit anys que residia a la capital de la Garrotxa i treballava en el torn de nit en una fàbrica tèxtil de Sant Jaume de Llierca, d'on plegava a les cinc de la matinada. De bon matí seguia la mateixa rutina: feia aixecar el nen, l'acompanyava fins a la parada del bus i després descansava fins a la tarda, quan s'encarregava d'anar a buscar-lo. El dia dels fets, va fer el mateix i, per tant, tot apunta que va ser atacada quan va tornar a casa. Els familiars pensen que l'agressor li hauria sortit per darrere en el moment en què obria la porta, que no presentava cap mena de senyal d'haver estar forçada.

Acció de protesta

Més enllà del factor temporal, fonts pròximes al cas van confirmar que també els incriminarien algunes proves biològiques, com ara els resultats de les restes d'ADN que tenia la víctima a les ungles en haver-se defensat de l'atac. L'arrest de l'espòs i el cunyat, però, ha aixecat la indignació dels familiars dels dos homes, que van subratllar que estan convençuts de la seva innocència. Si fossin els autors, diuen, ja haurien confessat i fins i tot es plantegen organitzar una acció de protesta per les detencions.

Degut a la incògnita que planejava sobre el crim, el marit, acompanyat de familiars, fins i tot va dur a terme gestions pel seu compte, de manera paral·lela a la investigació policial. Així, tres dies després de l'assassinat, es van dirigir a l'empresa tèxtil Pagès Valentí, on treballava Kaur, i van preguntar a diversos empleats si els constava que la jove hagués tingut cap incident o problema amb algun company.

Quan es va perpetrar el crim, l'espòs també va afirmar que la dona no tenia enemics. A banda, alguns familiars van apuntar que hauria pogut ser víctima d'un robatori. Al pis hi havia coses remenades, com ara cartes, pel terra del menjador, però tampoc no estava gaire capgirat. Amb tot, el cas es troba sota secret de sumari i s'espera que els detinguts passin en les properes hores a disposició judicial.

LA XIFRA

25
anys
tenia la jove. Treballava en el torn de nit en una fàbrica tèxtil de Sant Jaume de Llierca.
10.2.2012
La policia
va arrestar els dos familiars de la noia. El jutge ha dictat el secret de sumari del cas.

LES DATES

24.1.2012
Va morir apunyalada a ganivetades Manprit Kaur al seu pis, situat al carrer Pintor Velázquez d'Olot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.