Successos

successos

Un conductor drogat i begut fereix un mosso a Llambilles

L'acusat, que va ser detingut, també circulava en cotxe tot i haver perdut tots els punts del carnet

Va atropellar el policia quan intentava fugir d'un control

La víctima va patir diverses contusions

Els Mossos d'Esquadra de la unitat de trànsit de Girona van detenir diumenge un jove de Caldes de Malavella, de 28 anys, que circulava de manera temerària i que va intentar fugir d'un dispositiu policial. Els efectius que van protagonitzar l'arrestament estaven realitzant a primera hora del matí un control de detecció de consum de drogues i alcohol a la C-65, a Llambilles. Pels volts de dos quarts de vuit, van indicar a l'acusat que s'aturés per sotmetre'l a les proves. El jove, però, quan va veure que s'havia de parar va accelerar el vehicle amb l'objectiu d'escapar. Com a conseqüència de les maniobres brusques que va efectuar, el cotxe va impactar contra un dels mossos, que va resultar ferit amb contusions.

Camí sense sortida

Després de l'envestida, l'imputat va tornar a incrementar la velocitat. Va marxar en direcció a Girona i va començar a fer avançaments perillosos, obligant els automòbils que circulaven en sentit contrari a apartar-se per tal d'evitar col·lidir. Els mossos van seguir el sospitós i el van interceptar quan es va endinsar en un camí sense sortida, on el van identificar tant a ell com als quatre ocupants més del turisme.

Els investigadors van comprovar que el conductor no tenia permís de conduir, ja que havia perdut la vigència per falta de punts. A continuació, li van fer el test d'alcoholèmia, en què va donar una taxa positiva de 0,64 mil·ligrams per litre d'aire expirat –és a dir, més del doble del límit permès.

També li van realitzar la prova de detecció de substàncies estupefaents i van descobrir que havia consumit cocaïna, amfetamines i metamfetamines. Per tot plegat, va ser arrestat com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat del trànsit, conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues, i sense permís per pèrdua de punts. Se li imputa, a més, atemptat contra l'autoritat, resistència i desobediència. El detingut, que no té antecedents, va quedar en llibertat després de declarar al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

LA DATA

19.02.12
un agent va patir contusions
en ser envestit pel sospitós. La víctima estava efectuant un control a la C-65.
0,64
mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat
va marcar el jove. Es tracta del doble del límit establert.

LES XIFRES

28
anys
té l'arrestat, veí de Caldes de Malavella. Va quedar en llibertat després de declarar als jutjats de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.