Successos

Tres encaputxats assalten una empresa de Sant Julià i lliguen l'encarregat

Es van emportar 1.000 euros i van deixar el responsable i la secretària tancats a la recepció

Tres encaputxats també van atracar l'estanc de Llorà

Dos assalts violents protagonitzats per tres encaputxats han tingut lloc en negocis de la demarcació de Girona en només vuit dies de diferència. El primer cas va passar el 22 de març en una nau industrial d'una empresa dedicada a l'horticultura, situada al carrer del Cilma de Sant Julià de Ramis. A les sis de la tarda, els delinqüents, de nacionalitat espanyola, van irrompre a l'interior amb el rostre cobert amb passamuntanyes i armats amb una pistola i un ganivet. En aquell moment, hi havia treballant l'encarregat i una secretària. Per assegurar-se que no hi anés cap client que els frustrés els plans, van tancar la portalada metàl·lica que dóna a l'exterior. A continuació, van amenaçar els empleats amb l'arma i els van obligar a entrar a la recepció, d'on es van apropiar de 1.000 euros –a part d'agafar diners, no es van endur material del magatzem–.

Abans de marxar, van lligar de mans l'encarregat amb una corda que ja duien i, tant a ell com a la secretària, els van deixar tancats a la recepció. Van escapar amb una furgoneta Citroën Jumper blanca, en direcció al carrer Indústria. Mentre fugien, l'encarregat es va deslligar i va avisar els Mossos d'Esquadra. Els agents van realitzar controls sobretot a la C-66, ja que se sospita que van seguir el trajecte en sentit Banyoles.

El segon assalt va passar divendres passat a l'estanc de Llorà, on els seus amos també hi regentaven anteriorment la fonda Fontsabeu. La propietària, de 80 anys, i el seu fill, de 50, estaven sopant al menjador públic ja que, tot i que fa temps que no acullen hostes, encara hi ha instal·lades les taules i les cadires de l'antic restaurant. L'establiment estava obert perquè quan els entra alguna persona cap al tard s'aixequen per atendre-la. Quan faltaven pocs minuts per dos quarts de deu del vespre, van donar per finalitzada la jornada de feina i l'home es va adreçar a la porta per tancar-la. Aleshores, van entrar tres homes encaputxats i amb guants. Un portava una pistola amb la qual el va apuntar al cap, un altre una barra de ferro i el tercer una arma que li va semblar més rudimentària. Entre els lladres parlaven en castellà, però amb accent de ser originaris dels països de l'est. Van lligar de mans la dona i el fill amb cordes de les que s'utilitzen per estendre roba i van agafar els diners de la recaptació d'uns dies (més de 2.000 euros).

En no quedar satisfets amb el botí, van fer pujar les víctimes a la planta de dalt, on hi tenen el domicili. A la dona la van conduir fins a un despatx que a vegades utilitzen d'habitació, li van posar les cordes al voltant dels peus i, alhora, la van deixar lligada a uns barrots d'un llit. Al fill el van fer estirar a terra del seu dormitori i, com que ja no duien més corda per immobilitzar-li els peus, van agafar cable del DVD i de l'ordinador. De dalt, van sostreure els diners que l'home guardava a la tauleta de nit i una bossa amb objectes personals (se'n van oblidar una que havien omplert de joies i els va caure la cartera del fill). Quan van escapar, l'home va intentar trucar als Mossos, però els havien deixat sense servei telefònic. La policia està intentant localitzar els autors dels dos casos i s'investiga si es tracta dels mateixos o si tenen connexió.

LA DATA

22.3.2012
A la tarda, uns desconeguts armats amb una pistola van atracar una empresa d'horticultura de Sant Julià.

LA FRASE

De cop i volta, em vaig trobar els lladres molt a sobre. Em van apuntar al cap amb una pistola i em van fer estirar a terra
fill de la propietària de l'estanc de llorà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.