Successos

homicidis

L'assassinada a Olot podrà ser incinerada a l'Índia

Finalment, el jutjat ha autoritzat que traslladin el cos de Manpreet Kaur que, tres mesos després del crim, continua al dipòsit de cadàvers

El seu pare ha vingut des del Panjab per fer els tràmits

El jutjat número 1 d'Olot ha autoritzat finalment que el cos de Manpreet Kaur, la jove assassinada a Olot el 24 de gener, sigui traslladat fins a l'Índia per ser-hi incinerada, segons els ritus de la cultura sikh. El cos de la Manpreet continua, però, encara al dipòsit de cadàvers de Girona mentre el pare de la noia, que ha viatjat des de l'Índia fins a Catalunya, acaba de formalitzar els tràmits amb el consolat i la funerària per poder programar el viatge de tornada amb el cos de la seva filla. El jutjat ha accedit a la petició de trasllat del cos a l'Índia i posterior incineració quan la sol·licitud ha vingut del pare de la víctima, mentre que s'hi va negar quan l'endemà mateix del crim ho van demanar el seu marit, Ajit Sing Sodhi, i els seus familiars. En aquell moment, la fiscalia es va oposar a autoritzar l'entrega del cos al marit i la família d'ell perquè tenien l'Ajit i el seu germà Gurjeet en el punt de mira com a principals sospitosos del crim i temien que el marit marxés a l'Índia i eludís l'acció de la justícia. Ara, quan ja fa més de dos mesos que l'Ajit i en Gurjeet estan empresonats imputats tots dos per l'assassinat de la Manpreet, el jutjat no ha posat objeccions al trasllat del cos a l'Índia, que suposarà un cost d'uns 8.000 euros.

L'Ajit i el seu germà van ser empresonats el dia 14 de febrer un cop el jutjat va rebre els resultats de les proves d'ADN que el fiscal considera que són prou incriminatòries per mantenir el marit i el cunyat de la noia en presó provisional. Tots dos, però, s'han declarat innocents tant en la seva declaració davant dels Mossos com en l'interrogatori al jutjat. Afirmen que van trobar la noia morta quan va arribar a casa després d'acabar el seu torn del matí a la fàbrica d'embotits Francisco Puigvert, que està situada a uns 200 metres aproximadament de l'habitatge que compartien en Gurjeet, l'Ajit, la Manpreet i el nen de cinc anys del matrimoni. Els familiars van apuntar la possibilitat que la Manpreet hagués estat assassinada per uns lladres, però els Mossos van dirigir sempre totes les sospites cap al marit i el cunyat de la jove. La noia feia el torn de nit a la fàbrica Pagès Valentí de Sant Jaume de Llierca i al matí, després d'acompanyar el seu fill fins a l'autobús escolar, se n'anava a descansar. Tot apunta que la van atacar quan dormia.

LA DATA

14.01.12
La jove índia
va ser assassinada a punyalades a casa seva. Fa tres mesos que el cos és al dipòsit de cadàvers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.