Successos

Assassinat en temps rècord

Els Mossos apunten que en uns 8 minuts el marit i el cunyat de l'assassinada a Olot es van canviar de roba a la feina, van anar a casa, van executar el crim, van amagar les proves i van fer avisar el 112 als veïns

Carles Monguilod i Rafel Berga agafen la defensa i encarrilen una nova investigació

Olot. 24 de gener de 2012. 12h10m. Ajit i Gurjeet Sing Sodhi passen la fitxa a l'empresa d'embotits Puigvert, situada al carrer Joan Maragall d'Olot. 12h17m54s entra la trucada al 112 que va fer una veïna per alertar que havien apunyalat Manpreet Kaur, dona d'Ajit i cunyada de Gurjeet, a casa seva, al número 2 del carrer Velázquez.

Durant aquests 7 minuts i 54 segons, segons els Mossos i el fiscal, Gurjeet i Ajit haurien tingut temps d'anar-se a canviar de roba als vestidors de l'empresa, anar a casa seva, situada a uns 200 metres, matar la noia de set punyades (quatre de les quals eren mortals de necessitat), netejar els punyals, amagar proves del crim i sortir per anar a demanar ajuda als veïns, que van ser qui van fer la trucada. Els Mossos, que han fet una reconstrucció dels passos que havien de fer els nois des de la fàbrica a la casa, consideren que tenien temps d'haver executat el crim. Segons els càlculs dels Mossos, van sortir de dins de la fàbrica a les 12h12m, és a dir dos minuts després d'haver fitxat, van esmerçar 95 segons per fer el trajecte fins al pis i van arribar a l'habitatge a les 12h13m31s. Els 4 minuts i 23 segons següents, segons la tesi policial, els dos germans els van dedicar a matar Manpreet, amb acarnissament, segons es desprèn de l'autòpsia, i a dissimular la seva autoria, amb l'escena davant dels veïns.

Els dos germans presos des del 14 de febrer sempre s'han declarat innocents i la seva defensa, que han agafat els lletrats Carles Monguilod i Rafel Berga, està movent fitxes per provar que els comptes cronològics dels Mossos fallen. Els lletrats han fet el trajecte que van haver de fer els dos homes a partir de l'hora que van fitxar i busquen testimonis per demostrar que la cronologia que han presentat els Mossos no quadra.

La defensa, en primer lloc, posa en dubte que Ajit i Gurjeet tardessin només 2 minuts a sortir de la fàbrica després d'haver fitxat, ja que després d'aquest tràmit els 43 treballadors de Puigvert han de fer, un darrere l'altre, un llarg recorregut per un passadís estret, anar als vestidors on tenen els armariets i canviar-se la roba i les botes de feina per la indumentària de carrer. Afirmen que aquell dia es van canviar amb normalitat i fins i tot van parlar del fred que feia als vestidors amb companys de feina.

La defensa ha demanat ara que declarin alguns dels companys amb qui Ajit i Gurjeet van conversar als vestidors i també uns veïns del bloc on vivien que eren al portal entre les 12 i les 12 i 15 minuts i no van veure entrar els dos germans.

La defensa, en l'escrit que va presentar ahir al jutjat, també sol·licita la declaració dels membres del SEM que van acudir a l'escenari del crim. Un dels metges va apuntar que la víctima ja estava freda en algun punt, com ara la cara. Els forenses en el seu informe d'autòpsia apunten com a hora aproximada de la mort entre les 10 i les 12, sense poder precisar més i tampoc sense descartar del tot que s'hagués produït després de les 12. Els informes mèdics, doncs, no descarten que fes una estona que la noia fos morta quan els dos germans van arribar a casa seva, que és el que sempre han assegurat ells, tant davant de la policia com davant del jutge.

Els dos homes van declarar que havien arribat a la porta de casa amb uns segons de diferència l'un de l'altre i que s'havien trobat la porta amb les claus de Manpreet posades per dins, circumstància que van dir els va estranyar perquè no les hi solia deixar. Mossos i fiscal troben una contradicció molt sospitosa que un digués que Ajit havia arribat uns cinc segons abans que Gurjeet mentre que l'altre diu que la diferència de temps era d'uns quinze segons. La defensa manté que aquesta apreciació sobre el temps no pot constituir una contradicció. Una altra de les “contradiccions” que esgrimeix el fiscal com a base de l'acusació és que un dels germans diu que quan van arribar la porta de l'habitació de Manpreet era oberta i l'altre diu que era mig oberta. Un matís que la defensa creu que no incrimina.

3
mesos
es compleixen avui del dia de l'assassinat de Manpreet Kaur.
7m 54s
és el temps
entre que els germans fitxen a la fàbrica i el 112 enregistra la trucada.
7
punyalades
va rebre la víctima i quatre eren mortals de necessitat.
Les claus

El company de feina mentider

tura soler

Els lletrats Carles Monguilod i Rafel Berga també demanen al jutjat que s'interroguin alguns companys de feina de Manpreet Kaur a l'empresa Pagès Valentí de Sant Jaume de Llierca. I especialment proposen l'interrogatori d'Antonio, un noi que mantenia molta confiança amb Manpreet, fins al punt que l'empresa va decidir canviar-lo de torn i passar-lo a fer caps de setmana. Però curiosament, el dia del crim, un dimarts, Antonio havia fet el torn de nit i, per tant, havia coincidit amb Manpreet. La defensa té especial interès per interrogar aquest treballador perquè en la seva declaració davant dels Mossos va malparlar d'Ajit, assegurant que maltractava la dona i va apuntar que altres treballadors de Pagès Valentí (que no han estat interrogats) l'havien vist escridassar la noia. Però sobretot, consideren imprescindible poder interrogar aquest noi sobre els seus moviments el dia dels fets perquè s'ha comprovat que va mentir a la policia. En la seva declaració als Mossos va reconèixer que tenia molta relació amb Manpreet però va assegurar que aquest vincle no anava més enllà de la feina, i quan se li va preguntar si li trucava per telèfon va assegurar que no ho havia fet mai. I es dóna la circumstància que en l'anàlisi de les trucades rebudes i fetes per la víctima que va encarregar el jutjat a la companyia telefònica es demostra que aquest noi havia fet diverses trucades a la jove. La investigació no va comprovar si el dia dels fets se l'havia vist prop de l'escena del crim.

ADN del cunyat a l'anus de la noia

La dada més rellevant que han aportat els resultats de les anàlisis d'ADN fetes als laboratoris dels Mossos aporta més misteri del que ja tenia el cas. De la mostra que es va agafar de l'anus de la víctima els laboratoris han conclòs que hi ha restes d'ADN que corresponen a Gurjeet, el seu cunyat. A priori això fa pressuposar que hi va haver contacte sexual entre Manpreet i Gurjeet però els resultats no especifiquen que la mostra biològica correspongui a semen. I el supòsit que la mostra provingués d'una violació perpetrada en el decurs del crim, desvirtuaria les tesis dels Mossos, perquè seria impossible incloure una agressió sexual en l'ajustada cronologia dels fets que aporta l'acusació. Per intentar trobar una explicació probable a aquesta estranya presència d'ADN que assenyalen els resultats, Carles Monguilod i Rafel Berga han demanat al jutjat que citi a declarar els tècnics dels laboratoris dels Mossos que van realitzar les anàlisis i també els metges forenses que van fer l'autòpsia i les extraccions de mostres. Les anàlisis no han detectat sang de la víctima als punyals de Gurjeet i Ajit que els Mossos consideren les armes del crim i tampoc s'ha trobat mostra biològica dels sospitosos sota les ungles d'ella. El cos de la noia sí que tenia ferides de defensa a les mans a part de set punyalades clares, quatre de les quals, mortals.

Una altra inspecció al pis

Els Mossos, segons l'informe que han aportat al jutjat, no han tingut en compte cap altra hipòtesi que s'allunyés de la seva idea que els assassins eren l'home i el cunyat. I apunten que “és impossible” que ningú més hagués entrat al pis. La defensa considera que aquesta manera d'actuar pressuposant la culpabilitat els pot haver dut a cometre omissions greus en la investigació. Per això han demanat també que es faci una altra inspecció ocular al pis, que continua precintat, per comprovar si falta algun objecte de valor que pogués avalar que va entrar-hi un lladre. Tot i que els investigadors asseguren que a l'habitatge no hi faltava res, Ajit i Gurjeet apunten que com que no se'ls ha permès l'entrada no han pogut comprovar si hi faltava res. Per això ara els lletrats de la defensa han aportat una llista de joies i el lloc on les tenien guardades i d'objectes electrònics amb la relació dels establiments on els havien comprat perquè es comprovi si continuen al pis. La defensa també demana que se citi a declarar els policies municipals que van agafar la denúncia a Ajit i Manpreet quan els van fer danys a la moto i que buidin les fotos del mòbil d'Ajit que va retratar els signes de màgia negra que els van fer a la porta d'entrada del pis unes setmanes abans del crim, que ells consideren una amenaça i que els Mossos ni tan sols mencionen al sumari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.