Successos

successos

No saben amb què es va tallar l'acusada d'intentar matar l'alcalde de Bianya

La policia no va trobar cap objecte als lavabos de l'Audiència de Girona on es va autolesionar

A causa de les ferides als canells, li han fet punts de sutura

De “misteri” qualificaven ahir fonts de l'Audiència de Girona com s'havia autolesionat dimecres Montserrat Tirado, la veïna de la Vall de Bianya que es va fer talls als dos canells aprofitant una pausa del judici que se celebrava a la secció tercera, on es va asseure al banc dels acusats per haver intentat matar presumptament l'exalcalde de la seva població amb un ganivet de 37 centímetres. Una de les possibilitats és que hagués aconseguit esquivar la vigilància de la porta i hagués entrat a l'edifici judicial amb un objecte tallant amagat al damunt o a dins la bossa de mà. Aquesta hipòtesi, però, es considerava ahir poc probable, o si més no sorprenent, per part dels funcionaris, ja que en el moment que la imputada va accedir a l'Audiència va creuar per sota l'arc detector de metalls i va passar la bossa per l'escàner, sense que s'observés absolutament res estrany.

Quan tres hores més tard es va autolesionar al lavabo i una ambulància se la va emportar a l'hospital, els Mossos d'Esquadra van examinar els banys i tampoc hi van trobar cap objecte amb què s'hagués pogut ferir. Malgrat tot, no es descarta que hagués agafat un tros de plàstic o de cartró dins l'Audiència, o que s'hagués fet els talls amb algun efecte que duia, com ara amb el taló de les sabates. Aquest diari va parlar ahir amb Tirado, qui va mantenir la incògnita: “No vull augmentar la morbositat d'aquest tema ni que es pensin que vaig entrar un objecte per agredir alguna persona a la sala. Tot i això, es demostra que les coses a vegades no funcionen tan bé com haurien d'anar.”

“M'he buscat la vida”

Quan el 4 de maig del 2011 era al despatx de l'exalcalde Albert Busquets, la dona va treure un ganivet de tallar pernil que duia amagat a la bossa de mà. En la seva declaració de dimecres, va insistir que no tenia intenció d'agredir-lo, sinó de llevar-se la vida davant seu: “Volia que li quedés càrrec de consciència perquè em va donar un permís verbal per fer unes obres a casa per muntar-hi un geriàtric. Vaig demanar un crèdit i em vaig arruïnar perquè al final no se'm va atorgar la llicència per aquesta activitat. Em vaig haver de buscar la vida i ara hi tinc una pensió.” Com que aquell dia un administratiu li va prendre el ganivet –que, segons el batlle, li volia clavar entre la panxa i el tòrax– va pensar que ja duria a terme el seu propòsit de llevar-se la vida a l'Audiència.

En un recés del judici, Tirado va anar als lavabos de la segona planta, on es va intentar tallar les venes. Quan va pujar al passadís de la tercera planta, on s'havia de reprendre la sessió, la seva advocada i el seu psiquiatre es van adonar que sagnava. Els funcionaris van dur cotó fluix i benes i el metge que la porta li va embenar els canells per aturar l'hemorràgia. Una agent judicial va trucar al 112 i es va dirigir fins allí una ambulància que la va evacuar a l'hospital. El dimecres va rebre l'alta, si bé ahir va anar al metge a Olot, on li van fer punts de sutura perquè, segons diu, “les ferides no eren tan superficials”.

LA FRASE

No vull augmentar la morbositat d'aquest tema ni que es pensin que volia atacar algú a la sala
Montserrat Tirado
veïna de la vall de bianya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.