Successos

successos

Un veí de Girona mor mentre feia submarinisme davant la costa de Palamós

L'home, de 54 anys, formava part d'un grup de quatre submarinistes que feien immersió a la zona del Morro del Vedell

En el moment dels fets feia mala mar

Tercer submarinista mort en quinze dies a la Costa Brava. Un veí de Girona de 54 anys, José Antonio Gargallo Puigfel, va morir ahir mentre feia submarinisme a la zona del port Marina. Els fets van tenir lloc al voltant de les dotze del migdia, quan un grup de quatre submarinistes, entre ells un germà de la víctima, feien immersió a uns 300 metres de la costa, a la zona de la cala del Morro del Vedell, on hi havia molta mala mar. De fet, els centres de submarinisme de la zona havien suspès les immersions pel mal temps.

Durant la immersió, el grup de submarinistes van perdre de vista un dels companys, José Antonio Gargallo, i durant trenta minuts el van estar buscant sense èxit i passat aquest temps, cap a la una, van optar per donar l'avís a emergències. Fins al lloc dels fets es van desplaçar nombroses efectius de rescat: l'embarcació Salvamar Sírius i una avioneta de Salvament Marítim, una llanxa de la Creu Roja, els GEAS de la Guàrdia Civil de l'Estartit i de Barcelona, el servei marítim de la Guàrdia Civil de l'Escala, la unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat. Els efectius d'emergències van treballar durant cinc hores en un radi de deu quilòmetres del lloc on havia desaparegut el submarinista. Finalment, pels volts de les sis de la tarda, els GEAS de la Guàrdia Civil van localitzar el cadàver de l'home a uns 14 metres de profunditat, a 35 metres de l'escullera del port Marina, molt a prop de la zona on els companys l'havien perdut. Mitja hora més tard, a dos quarts de set, els submarinistes van treure el cos de dins de l'aigua i el van transportar fins a port, on l'esperava la comitiva judicial. En aquest cas, les diligències les instrueix la Guàrdia Civil, que té les competències en casos de sinistres al mar, però el cas de l'instructor Jordi Mateo, mort fent submarinisme fa quinze dies a la costa de Palamós, el van instruir els Mossos, que mantenen amb els GEAS una pugna per assumir les tasques policials al mar, i que en aquell cas van arribar primer perquè els GEAS estaven rescatant un altre submarinista ofegat, al Port de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.