Un incendi crema més de 100 hectàrees de conreu a Sant Mateu de Bages

Un incendi forestal va cremar ahir més de 100 hectàrees de massa forestal i de conreu a Sant Mateu de Bages. El foc va iniciar-se cap a un quart de quatre de la tarda en una pista forestal propera a la carretera BV3002, al costat del nucli urbà de Salo (Bages), tot i que encara no se saben les causes del foc, segons el Cos d'Agents Rurals. Primer, el foc va afectar una zona de rostolls i les flames es van estendre després a camps de cereals i massa forestal, la majoria al municipi de Sant Mateu.

A les set de la tarda, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya va activar el pla especial d'emergències per a incendis forestals a Catalunya (Infocat) en fase d'alerta, a causa del vent canviant que dificultava les tasques d'extinció de l'incendi.

Un total de 56 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat eren a la zona per controlar el foc, amb el suport de nou mitjans aeris del Departament d'Interior i de dos hidroavions del Ministeri de Medi Ambient. Ahir a la nit, es donava per controlat l'incendi, malgrat que els bombers continuaven treballant en aquesta zona per evitar que el foc avancés i afectés altres zones o municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.