Successos

judicial / policial

Exculpen el sergent de la policia de Girona sospitós d'afavorir el bordell New Iris

Una dona assegurava que l'agent avisava quan es preparava una batuda

El jutge i el fiscal conclouen que el municipal no disposava d'aquesta informació

El jutjat d'instrucció número 3 de Girona ha dictat el sobreseïment provisional de la causa per un delicte relatiu a la prostitució en què des del 2008 estava imputat el sergent de la Policia Municipal de Girona, Marc Adell Maryrata, a part dels amos i responsables dels bordells New Iris de Girona i La Paloma Blanca de Sant Julià de Ramis.

El sergent Adell va quedar implicat en la causa després que una treballadora del club New Iris, la responsable d'assignar les habitacions lliures a les prostitutes, que va declarar també com a imputada, assegurés que al club hi anava un tal Marc, que va ser identificat com el sergent dels municipals, que era la persona que els alertava quan es preparava una batuda de la policia perquè, així, les noies que es prostituïen al New Iris que no tenien papers poguessin ser traslladades a altres prostíbuls de Tarragona. En la seva declaració al jutjat, el sergent Adell, que va admetre que coneixia l'amo del New Iris, Fernando Francisco Ferrari, i un altre dels imputats, Carlos Alberto Ramírez, va negar que mai hagués alertat els responsables del club que s'hi faria una inspecció, perquè ell no disposava d'aquesta informació, ja que les batudes eren a càrrec de la Policía Nacional, que les feia pel seu compte i sense avisar.

Tot i la imputació del sergent, l'Ajuntament de Girona va optar per donar-li suport, respectar-li el principi de presumpció d'innocència, i no se li va obrir cap expedient ni se'l va apartar del servei. Ara, el jutjat, a petició de la fiscalia, n'ha arxivat la causa, basant-se en les contradiccions de la dona que el va implicar. El fiscal ha posat en evidència que la dona va admetre que mantenia una animadversió cap als responsables del New Iris perquè li devien diners i després, a més, la van acomiadar. El fiscal també remarca poca informació podia tenir Adell d'unes operacions que depenien d'un cos estatal.

El sergent Adell ha quedat exculpat, però també ho han estat els altres imputats (Juan González Costas, Frutos Marcos Marcos, Sidneia Correira Rocha, Fernando Francisco Ferrari, Roberto Alesandro Horta, Pilar Constanza Martínez Pérez, Diana Vanessa Meha Patiño i Carlos Alberto Ramírez Sarmiento), responsables dels clubs La Paloma Blanca i el New Iris, que van ser objecte d'investigació per part de la Policía Nacional, que sospitava que es dedicaven a facilitat l'entrada il·legal a l'Estat espanyol de noies destinades a fer de prostitutes de manera obligada o explotades. Tot i que en les primeres declaracions a la policia diverses noies van assegurar que les havien dut enganyades, algunes no van ratificar les seves denúncies al jutjat i d'altres han desaparegut.

LA DATA

21.05.08
es va fer la batuda
que va iniciar la investigació entorn dels clubs New Iris i La Paloma Blanca, que ara s'ha arxivat.

Et deixen 1.000 euros i en tornes 3.000

La investigació va començar arran dels escorcolls als bordells que la Policía Nacional va fer el 21 de maig del 2008. Tot i que la majoria de les prostitutes que van trobar a La Paloma Blanca i al New Iris van assegurar que havien vingut pel seu compte i que ningú els havia pagat el bitllet, dues noies brasileres sí que van assegurar que havien vingut enganyades, que els van dir que treballarien a l'hostaleria i que les van posar a fer de prostitutes al New Iris. També van dir que els havien pagat el bitllet d'avió, que costava 1.000 euros, i que un cop aquí els van dir que havien de tornar 3.000 euros pel bitllet. Aquestes dues noies, però, no han pogut ratificar aquesta versió al jutjat, ja que no han estat localitzades per citar-les. Això ha afavorit l'arxivament de la causa judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.