Successos

successos

Roben la campana de l'ermita de Breda

Els delinqüents van serrar el suport de fusta on estava penjada

La van baixar fins a terra amb una corda

La campana de l'ermita de Santa Anna de Breda es va convertir dilluns a la nit en el blanc dels lladres. Els delinqüents van pujar a dalt de l'ermita per un lateral, van passar per sobre del sostre de la sagristia –on s'ha trobat una teula trencada– i des d'aquí van accedir a l'arc on hi havia penjada la campana. Amb un xerrac van serrar el suport de fusta que l'aguantava i se sospita que la van baixar amb una corda o un cable. Uns veïns que aquesta setmana van anar caminant al turó es van adonar de la sostracció i van donar la veu d'alerta a l'Ajuntament. El regidor de Seguretat i els guàrdies municipals van realitzar una primera inspecció i van fer fotos que han proporcionat als Mossos d'Esquadra, que s'encarreguen de la investigació. La campana va ser donada a Breda fa temps per una família de Mataró i, abans de ser posada a l'ermita, havia estat a l'església de Santa Maria. En un cas similar, els Mossos va recuperar l'abril passat la campana de l'ermita de Santa Seclina de Caldes de Malavella. Com que els lladres la van fer caure daltabaix, se'ls va trencar en tres grans trossos, que van intentar vendre.

Desaparició de tortugues

A la demarcació, també s'investiga el robatori que es va produir el 15 d'abril al Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, a Garriguella. Els lladres es van endur dos exemplars de l'espècie Centrochelys sulcata, d'alt valor econòmic, i van causar danys a les instal·lacions. Són un mascle i una femella, de 60 cm de llargada i uns 50 kg de pes, i porten microxips subcutanis que en podrien facilitar la localització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.