Successos

SUCCESSOS

Un rodamón que anava per l'N-II fereix un mosso

Un caporal va anar a dir-li que corria perill i el va atacar amb un ganivet

El jutge ha enviat a la presó un home per haver tallat la cara a un caporal dels Mossos amb un ganivet a Medinyà. L'home, que es va identificar com a Ahmed, caminava pel voral de l'N-II sense cap element reflector i, per això, quan el caporal de trànsit que feia un control a la zona el va veure, se li va apropar per advertir-lo que era perillós i el podia atropellar algun cotxe. Llavors, sense cap discussió prèvia, l'home va treure un ganivet de 37 centímetres de llargada i l'hi va intentar clavar. El caporal va poder esquivar en part fins a dos atacs però va rebre un tall al llavi en una de les ganivetades i una altra li va esquinçar la roba del braç quan va aturar la fulla.

Els fets van passar cap a la una de la matinada, quan agents de trànsit dels Mossos feien un control a l'N-II, al punt quilomètric 126, a l'altura del nucli de Medinyà, a Sant Julià de Ramis. Durant el control, el caporal va veure un home caminant pel voral de la carretera que no duia cap tipus d'armilla o element reflector i que, per tant, s'exposava que el pogués atropellar un vehicle que no el veiés perquè era de nit.

Sense que el caporal tingués temps a apartar-lo, l'home va treure un ganivet de grans dimensions, de 37 centímetres de fulla, i l'hi va intentar clavar dues vegades. Un dels embats li va provocar un tall al llavi, que no ha necessitat punts de sutura. L'altre atac el va poder aturar amb el braç però li va tallar la jaqueta i la camisa. El portaveu del sindicat SME-CCOO, Toni Castejón, ha assegurat que l'agent ha tingut “molta sort”, però denuncia que en situacions com aquestes uns guants antitalls o una armilla antibala interior millorarien la seguretat dels agents, que “es juguen la vida cada dia” quan treballen amb “mancances greus” en material per protegir-los.

Els agents van poder reduir l'home i el van detenir. Ahir va passar a disposició judicial assistit per la lletrada del torn d'ofici, Rosa Cruz, que ha explicat que l'home no té feina, família, ni domicili conegut, ni tan sols número de NIE. La seva lletrada demanarà que els forenses n'avaluïn l'estat mental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.