Successos

Policial

Camioners beguts i sense llums per l'N-II

Dos conductors circulaven amb taxes cinc i sis vegades superiors a la permesa

Borratxos i sense llums. Així circulaven dos camioners que els Mossos d'Esquadra van detenir a Aiguaviva, els dies 24 i 25 d'agost. La primera de les detencions va tenir lloc divendres de la setmana passada a tres quarts de set del matí. Els Mossos d'Esquadra van aturar un camioner que circulava per l'N-II a Girona en sentit sud i que sospitaven que anava begut. L'home va donar un resultat positiu de 0,75 mg/l d'alcohol en aire expirat, una taxa cinc vegades superior al màxim permès per a aquesta categoria de conductors, que és de 0,15 mg/l. És per això que els mossos van detenir el conductor, de 42 anys i de nacionalitat ucraïnesa, com a autor d'un delicte contra la seguretat viària. El detingut va passar el dia 24 d'agost a disposició del jutjat, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.

L'endemà, el dia 25, cap a dos quarts d'una de la matinada, els mossos van detectar un altre camió a la C-65 en direcció a Sant Feliu de Guíxols, sense llums i fent ziga-zaga.

Desobediència greu

Els agents van intentar aturar el camió però aquest va continuar la marxa i es va incorporar a l'N-II en sentit sud. En un moment determinat, el camioner va aturar el vehicle al costat de la carretera i els agents ho van aprofitar per baixar del cotxe policial. Quan ja estaven a l'altura de la cabina, el camioner va accelerar i va fugir novament. Els mossos van seguir el camió amb els prioritaris encesos mentre continuava circulant per la carretera sense cap mena de llum. El xofer, però, va tornar a repetir la maniobra anterior i es va tornar a escapolir. Mentre circulava per l'N-II, el camió anava envaint el carril contrari, fins a arribar al punt quilomètric 708, moment en què el camioner va aturar el vehicle en una gasolinera tancada. Els mossos van aprofitar aquest fet per córrer fins a la cabina, obrir-la i treure les claus del contacte. Els agents li van fer la prova d'alcoholèmia, que va donar una taxa de 0,88 l/mg. El veí de Girona, de 51 anys, va quedar detingut com a autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit, de conducció temerària i per desobediència greu als agents de l'autoritat. L'endemà, després de passar a disposició del jutge, va quedar en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.