Successos

policial

El cap de la policia d'Olot, diaca a les parròquies d'Amer

Ignasi López podrà batejar, presidir casaments i enterraments, i fer la preparació per a la comunió

Estarà al servei de l'arxiprestat del Ter-Brugent, que engloba de Bescanó a Sant Feliu de Pallerols

“Em deixaré guiar molt pel rector en les labors que m'encomanin. Estant al seu costat, segur que tot serà senzill, i en un futur, intentaré posar-hi el meu segell personal. El meu ànim inicial tan sols era formar-me i, per això, estic enormement il·lusionat perquè acabaré donant un servei a l'Església.” Aquest desig “d'ajuda a la comunitat cristiana” és el que complirà el cap de la policia local d'Olot, Ignasi López, qui ahir va prendre possessió del càrrec de diaca permanent en un acte celebrat a la seu del Bisbat de Girona que va ser presidit per monsenyor Francesc Pardo. En aquesta nova etapa que compaginarà amb la seva vessant professional de policia, s'ha decretat que López estigui al servei de les dues parròquies d'Amer: la de Santa Maria i la de Sant Climent. “A partir d'aquest cap de setmana vinent, potser ja acompanyaré el rector en la missa i donaré un cop de mà en tot allò que faci falta. El rector d'Amer ara es jubila i assumirà el càrrec el de la Cellera de Ter, on jo estava col·laborant.”

Com a diaca, entre altres serveis, podrà batejar, presidir casaments i enterraments; dirigir activitats de catequesi; fer la preparació per a la comunió, la confirmació o de cara al matrimoni; donar suport a preveres o erigir-se en responsable pastoral en presons, centres de salut o en col·lectius de gent gran. Una altra de les potestats que tindrà és presidir la celebració de la paraula –no farà misses perquè no pot realitzar la part de la consagració–. I, dins dels set sagraments, una de les limitacions és que no està autoritzat a confessar els fidels, ja que ho ha de fer un prevere.

Per assolir aquest objectiu, l'inspector hi ha dedicat “moltes hores”: ha estudiat durant cinc anys la carrera de ciències religioses i n'ha passat tres més formant-se al seminari de Girona. Com a pas previ a la seva ordenació com a diaca, el 31 de desembre del 2011 va rebre els ministeris laïcals de lector i acòlit de mans del bisbe de Girona a la capella del seminari diocesà. A partir de llavors, ja podia llegir l'Evangeli i donar la comunió en les misses: unes pràctiques que va dur a terme a la parròquia de la Cellera de Ter.

Es va convertir oficialment en diaca permanent el 17 de juny, en una cerimònia a la catedral de Girona. Després que el bisbe li lliurés el llibre dels evangelis, es va dirigir als assistents per proclamar la seva fe: “M'he enamorat de Jesús i he cregut que ell em demanava més compromís”, va dir. Una tasca pastoral que, a part de desenvolupar a Amer, és possible que ampliï en l'arxiprestat del Ter-Brugent, que aplega les parròquies compreses entre Bescanó i Sant Feliu de Pallerols.

LA FRASE

Estic molt il·lusionat de poder complir amb la meva vocació de donar servei a l'Església
Ignasi López Clevillé
inspector cap de la policia local d'olot

LA DATA

2008
Des d'aquest any,
López és cap de la policia local d'Olot. Abans, havia estat al cos municipal de Girona i als Mossos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.