Augmenten la petició de penes per als principals acusats del segrest de Blanes

Un d'ells es va incriminar quan va omplir el formulari de sol·licitud d'un «habeas corpus»

L'acusació particular va demanar 31 anys i 6 mesos de presó per a Valentín Bernal, Lorena Cortado i Francisco Antonio Gálvez; i 33 anys de presó per a Iván Gálvez, mentre que el fiscal va demanar per a Bernal i Iván Gálvez 21 anys de presó; per a Francisco Antonio Gálvez, 15 anys i 6 mesos; i per a Cortado, 5 anys i 6 mesos de presó.

Bernal i Iván Gálvez van admetre en el judici que ells dos el 20 d'octubre del 2007 a la matinada van assaltar i segrestar a Blanes un matrimoni de Cànoves que tenia una empresa a Badalona. Per això les seves defenses van demanar per al primer un any i mig de presó amb els atenuants de confessió i de reparació del dany; i per al segon, 5 anys i mig de presó amb l'atenuant de reparació del dany. Les defenses de Cortado i de Francisco Antonio Gálvez van demanar l'absolució perquè aquests neguen els fets.

Segons les acusacions, Francisco Antonio Gálvez era el cervell de l'operació, que va consistir a extreure informació de la seva companya sentimental, Lorena Cortado –que havia estat casada amb un dels fills del matrimoni– per preparar l'assalt i el segrest. Amb aquella informació i les claus del pis de Blanes del matrimoni que encara tenia Cortado, Francisco Antonio Gálvez va facilitar als altres dos acusats la seva feina. I també, segons les acusacions, el dia dels fets va seguir les víctimes.

«Habeas corpus» delator

Un dels policies que van detenir Francisco Antonio Gálvez va explicar que diversos indicis facilitats per Bernal i altres per les víctimes van portar cap a la seva detenció. Però el principal indici, segons el policia, el va aportar el mateix detingut. Francisco Antonio Gálvez, quan va ser a les dependències policials, va dir que havia estat detingut de manera il·legal i, per tant, va demanar un habeas corpus per poder comparèixer immediatament davant del jutge.

Quan Francisco Antonio Gálvez va omplir a mà el corresponent formulari, els agents es van adonar que aquella lletra es corresponia amb la de les instruccions que figuraven al plànol de l'empresa de les víctimes a Badalona que tenien els lladres quan van ser detinguts.

Els pèrits grafològics dels Mossos d'Esquadra va assegurar ahir davant del tribunal que els dos documents examinats, les inscripcions en el plànol i el formulari de sol·licitud d'habeas corpus, els havia escrit la mateixa persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.