Successos

Castedo nega totes les acusacions davant el magistrat que li pren declaració

Els viatges i els regals configuren el moll de la investigació judicial

El magistrat Juan Climent, instructor del conegut com a 'cas Brugal', ha représ aquest dilluns la declaració a l'alcaldessa d'Alacant i diputada autonòmica, Sonia Castedo, imputada pels presumptes delictes de revelació d'informació privilegiada facilitada per autoritat, tràfic d'influències i suborn.

Castedo estava citada divendres passat, dia que va estar declarant un poc més de set hores en el torn del ministeri fiscal. Davant de la prolongada jornada, el jutge va decidir ajornar l'interrogatori fins a aquest dilluns, quan encara seguirà amb les preguntes la Fiscalia i amb la resta de les acusacions.

La major part de la declaració de divendres es va centrar en els presumptes regals i viatges efectuats per l'alcaldessa amb Enrique Ortiz. Sobre esta qüestió, la primera edil va negar que el promotor —a qui ha assegurat que li unix una amistat de molts anys— li fera cap tipus de regal com a contraprestació.

Alhora, a l'interrogatori, Castedo va negar que es remenara el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a beneficiar el promotor Enrique Ortiz, i va mantenir que els viatges realitzats a Andorra el 2008 i 2009, i l'efectuat a Eivissa en el iot de l'empresari, se'ls va pagar ella mateixa amb el seu diners.

Pel que fa al viatge que va fer a Eivissa en el iot d'Ortiz, ha defensat que les despeses es van pagar “a escot”, i sobre esta qüestió ha presentat al procediment algunes factures per a justificar-se.

Preguntada pel suposat Mini Cooper que Ortiz va regalar a l'assistent de Castedo, Julia Castelló, la primera edil ha afirmat que ella no va intervenir en esta operació, per la qual cosa es va desvincular completament de l'assumpte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.