Successos

successos

Presó per a l'acusat del crim de l'escorxador

Chen Xiaowei s'acull al seu dret a no declarar, però en vista dels indicis el jutge li imputa un delicte d'homicidi

El jutge del jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners va ordenar ahir presó provisional comunicada i sense fiança per a Chen Xiaowei, l'home de nacionalitat xinesa acusat d'haver mort Siambou Koffi a l'empresa càrnia Frigorífics Costa Brava de Riudellots de la Selva. El jutge li imputa un delicte d'homicidi, després que dimarts a la matinada apunyalés el seu company de feina, un home de 30 anys originari de Costa d'Ivori.

Els advocats recorreran

Després de dues nits als calabossos de la comissaris dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma, l'acusat va passar ahir a les onze del matí a disposició judicial. Assistit pels lletrats Pablo Corsaletti i Pedro Nilo, l'imputat es va acollir al seu dret a no declarar, tal com ja ho havia fet anteriorment amb la policia. Tot i així, el jutge, en vista del plec de proves que va aportar la divisió d'investigació dels Mossos, va decidir enviar a la presó de forma provisional el detingut. Els lletrats de la defensa ja van avançar que recorreran en els pròxims dies contra la decisió del jutge.

Així doncs, continua la incògnita sobre quin va ser el detonant que va provocar que Chen Xiaowei clavés un ganivet de feina esmolat al pit de la víctima, un empleat de Costa d'Ivori, mentre tots dos estaven de costat tallant cansalada virada a la línia de producció. Responsables de l'empresa i els treballadors no s'expliquen què li va passar pel cap per cometre el crim, ja que durant els sis mesos que havia treballat a l'empresa no havia provocat cap problema ni tenien coneixement de cap conflicte amb la víctima ni amb cap altre treballador de l'empresa.

Tornarà a ser pare

Chen Xiaowei va arribar al país el 2005. Vivia a Salt amb la seva filla i la seva dona, amb qui esperen una altra criatura. En el seu historial policial no apareix cap acte delictiu ni antecedents penals. Així mateix, tampoc es té coneixement de cap informe mèdic que assenyali qualsevol problema mental que indiqui que la matinada dels fets hagués tingut algun brot psicòtic. L'únic que sap què va passar és ell, i fins que no ho confessi no se sabrà la veritat.

LA DATA

2005
és l'any
que Chen Xiaowei va venir a viure a Catalunya amb la dona, amb la qual tenen una filla i n'esperen un altre

LES XIFRES

6
mesos
feia que l'imputat pel crim treballava a l'empresa càrnia Frigorífics Costa Brava de Riudellots
1
sola punyalada
va necessitar el treballador xinès per matar Siambou Koffi, de nacionalitat ivoriana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.