Desarticulen una banda de traficants que distribuïa heroïna procedent de Turquia

Entre els quatre arrestats hi ha el cap de la xarxa, que té dos restaurants a Pineda de Mar i Calella

L'operació policial ha permès confiscar la partida més gran d'heroïna intervinguda aquest any a l'Estat espanyol. En total, entre la policia espanyola i la francesa s'han comissat 92,1 quilos d'heroïna, 15,6 quilos a Madrid, quan van ser detinguts els membres de la banda i 76,5 quilos al local del Rosselló on l'organització emmagatzemaven la droga. La investigació va començar al gener quan la policia va detectar que hi havia un grup de persones que es dedicaven a introduir a l'Estat espanyol heroïna procedent de Turquia. La policia va situar el cap de la xarxa de narcotraficants al Maresme. Es tractava d'un home amb passaport suec, però d'origen kurd de l'Iran, que és el propietari de dos restaurants de kebabs i pizzes a Pineda de Mar i a Calella. Com a subordinats, el restaurador tenia dos homes de nacionalitat francesa que s'encarregaven de recollir l'heroïna procedent de Turquia, transportar-la i repartir-la entre els traficants de més petita escala. Els dos subordinats, que operaven des d'Argelers (Rosselló), també tenien la tasca d'emmagatzemar l'heroïna en locals i habitatges situats també a la Catalunya del Nord.

Enxampats «in fraganti»

A mitjan juny els investigadors es van assabentar que la banda de traficants tenia previst rebre una partida important d'heroïna. La droga havia de ser lliurada a un home de Màlaga, de nacionalitat marroquina, que l'havia de distribuir a traficants de petita escala. El cap de la banda va organitzar el lliurament de la droga, que s'havia de fer a Madrid. El matí acordat, els dos traficants van sortir del Rosselló amb un tot terreny carregat amb 15,6 quilos d'heroïna repartits en trenta paquets. La trobada entre els dos traficants, el client de Màlaga i el cap de la banda –que es va desplaçar amb tren aquell mateix dia– havia de tenir lloc al migdia. Però el tot terreny va ser interceptat per la Policía Nacional en un peatge a 18 quilòmetres de Madrid. Els dos homes van quedar detinguts, i a dins del vehicle la policia hi va trobar una factura del lloguer del local d'Argelers, on després es van localitzar els 76,5 quilos restants. Paral·lelament, la policia va detenir el restaurador del Maresme i l'home de Màlaga que esperaven la mercaderia a Madrid. La policia francesa també va detenir un altre membre de la xarxa a la Catalunya del Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.